Connect with us

Actualitat

Santanyí aprova un pressupost de 24,6 milions d’euros per al 2020

Santanyí aprova un pressupost de 24,6 milions d’euros per al 2020

Els comptes municipals augmenten 3 milions respecte al pressupost del passat exercici

Per a l’any 2020, l’Ajuntament de Santanyí disposarà d’un pressupost de 24,6 milions d’euros, lleugerament superior a l’any passat que va arribar a gairebé 21 milions. El principal motiu per l’augment al pressupost respecte a l’exercici anterior és que s’han inclòs els dos milions i mig d’euros que el consistori santanyiner ha hagut de finançar a la Conselleria d’Educació perquè pogués tirar endavant l’ampliació del CEIP Blai Bonet.

A més, els comptes contemplen inversions per valor d’1,5 milions d’euros, que es destinaran a diferents projectes que es realitzaran a tots els nuclis de població del municipi. Segons ha explicat la batlessa del municipi, Maria Pons, després de la sessió plenària on s’han aprovat aquests pressupostos, “estam molt satisfets de poder tirar endavant uns comptes amb tanta solvència i amb els quals esperem arribar a tota la població. Són gairebé 25 milions d’euros que ens permetran seguir funcionant sense retallar els serveis, i amb inversions a tots i cada un dels pobles que hi ha al municipi”.

El capítol d’inversions, contempla dos milions i mig d’euros que el consistori santanyiner ha hagut de finançar a la Conselleria d’Educació perquè pogués tirar endavant l’ampliació del CEIP Blai Bonet

Cal recordar que la legislatura passar es va acabar amb tot el deute, i per al 2020 l’Ajuntament de Santanyí vol encaminar els pressupostos a continuar millorant el dia a dia dels ciutadans del municipi. Totes les partides pressupostàries augmenten la quantitat de doblers que reben, destacant el capítol d’inversions. Per departaments, on més recursos es destinen és al de Serveis Generals i Infraestructures Muncipals, seguit d’Educació, Joventut, Serveis Socials, Turisme, Policia, Treballadors Públics i Cultura.

La regidora d’Economia i Hisenda de Santanyí, Maria Monserrat, també ha destacat que el pressupost de 2020 de Santanyí “serà molt equilibrat i pensat en assolir objectius realistes i sense comprometre el futur del municipi”.

Són tendència