Connect with us

Comunitat

Govern i Aemet decideixen treballar plegats per a gestionar noves situacions d’emergència

Entre les principals funcions, destaca l’estudi d’una nova zonificació d’avisos de fenòmens meteorològics adversos

Els governs balear i espanyol i l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) crearan un grup tècnic de treball per a proposar possibles millores en la gestió de situacions d’emergències causades per fenòmens meteorològics adversos.

Així ho ha decidit aquest dilluns el ple de la Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears, ha informat la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització.

Entre les principals funcions d’aquest grup de treball destaca l’estudi d’una nova zonificació d’avisos de fenòmens meteorològics adversos, així com la valoració dels fenòmens objecte d’avís, i l’anàlisi i la proposta de millores de comunicació entre la direcció general d’Emergències i Interior del Govern i l’Aemet.

També figura entre les tasques d’aquest equip la valoració del desplaçament del sistema meteorològic predictor a les instal·lacions del SEIB-112, l’estudi de les necessitats de millora de coordinació amb tercers organismes i aprofundir en la difusió i divulgació de les alertes meteorològiques.

Són tendència