Connect with us

Actualitat

AIPC-SyS denuncia la “falta de consideració” de l’Ajuntament de Manacor de cap a Porto Cristo

Denuncien la degradació del passeig de les Coves Blanques de Porto Cristo

“Ens han deixat sense gens de decoració de Nadal i amb una mancança d’enllumenat molt important”, destaca el partit portenyo

Se’n recorden de les reivindicacions independentistes de Porto Cristo respecte al centralisme de Manacor? Idò, no hi ha temps que no torni. I els cants de sirena en aquest sentit semblen haver renascut, si ens atenim al comunicat de premsa fet públic aquest dimecres per part del grup municipal AIPCSyS.

El partit, que va néixer a conseqüència d’aquelles reivindicacions polítiques i socials, diu que “no podem estar sense denunciar la falta de consideració del govern de l’Ajuntament de Manacor cap al nostre poble. Dia a dia, veiem com van passant a un segon pla les inversions i actuacions que estaven programades en el nostre nucli urbà”. En el text de la denúncia, exposen que “dilluns dia 9 de desembre, va ser la darrera, quan a la comissió del Patronat d’esports de l’Ajuntament, es va anunciar que no es faria ja dins enguany el canvi d’enllumenat del camp de futbol de Ses Comes. Aquesta inversió estava pressupostada dins el 2019 i no s’ha fet i és més, el regidor d’Esports, Artur Aguiló, va anunciar que no es faria amb aquests doblers pressupostats, ja que anaven destinats a una altra inversió que es farà a Manacor”.

AIPC aprofita el fet per denunciar també que “l’Ajuntament de Manacor és un dels Consistoris que destina menys doblers a l’Esport. Des de l’època de la crisi a on totes les partides pressupostàries es varen reduir considerablement, aquest 2019, ha estat un dels anys on més doblers s’han destinat a l’Esport, al voltant d’uns 450.000 euros. Ara l’excusa és que no s’han gastat els doblers i pel pressupost del 2020 la partida ha tornat a baixar a 250.000 euros, la meitat manco. Però aquesta excusa no ens serveix, ja que aquest equip de govern, es va constituir dia 15 de juny, per tant ha disposat de temps suficient per poder haver fet les inversions que hi estaven pressupostades”.

Consideren haver retrocedit 25 anys enrere i que la política de centralització, torna a imposar-se des del Consistori de Manacor

En el mateix comunicat de premsa, també recorden que “la Junta de Districte de Porto Cristo, a la que tenen representació tots els partits amb representació a l’Ajuntament de Manacor, es va acordar per unanimitat fer una sèrie de propostes conjuntes de cara als pressupostos de 2020. Entre elles hi havia el canvi de gespa i reg del camp de futbol, idò aquesta com tant d’altres, no s’ha tingut en compte, això sí, el batle va dir que tal vegada mirarien si podia sortir d’alguna altra partida per no haver d’esperar al 2021”.

També denuncien que “Porto Cristo s’ha quedat sense gens de decoració de Nada. Hem arribat al punt que els mateixos veïnats han pres part en posar la decoració. Això suposa un greuge comparatiu amb els ciutadans de la resta del municipi, ja que a Manacor, tota la decoració la paga l’Ajuntament i a Porto Cristo la paguen els veïnats”. Segons AIPCSyS, “veim que Porto Cristo fa una passa enrere i torna a ser considerat per aquest equip de govern una barriada més de Manacor”. Consideren haver retrocedit 25 anys enrere i que la política de centralització, torna a imposar-se des del Consistori de Manacor.

  

 

Són tendència