Connect with us

Vist a les xarxes

Antoni Pastor: “Crec que Miquel Oliver va ser inoportú i no es va explicar”

L'exbatle també va condemnar

L’exbatle de Manacor va analitzar aquest passat dimarts en el programa “Els Dematins” d’IB3 la polèmica amb el tenista, Rafel Nadal

El programa “Els Dematins” d’IB3 que presenta la periodista, Neus Albis, va tractar aquest passat dimarts la polèmica d’aquests dies entre el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el tenista, Rafel Nadal. El programa va comptar amb la participació de l’exbatle de Manacor, Antoni Pastor, l’exparlamentari de Ciudadanos a Balears, Xavier Pericay i el periodista i columnista de Diario de Mallorca, Matías Vallés.

Albis va demanar que cadascun d’ells exposés una valoració sobre la polèmica en qüestió i qui era el més perjudicat per la situació creada. Pastor va dir que al seu entendre la polèmica no havia afavorit a ningú “ni al batle Oliver, ni a l’Ajuntament, ni el nom de Manacor, ni tampoc al mateix Nadal. Ningú ha sortit ben parat de la situació que s’ha creat. La paraula irresponsable no m’agrada. Crec que Miquel Oliver va ser inoportú i que no es va explicar. El batle ha de tenir clar que governa per a tothom i que aquestes declaracions podien tenir aquesta repercussió”. Pastor va considerar que gràcies als èxits esportius de Nadal “Manacor té una marca mundial de forma gratuïta i d’un valor incalculable”.‬ L’exbatle va condemnar també la politització del cas. Pastor va dir que la carta signada pel tenista el va sorprendre, al mateix temps que recordava que Miquel Oliver respecte al tema de l’Acadèmia de Tenis de Manacor no ha canviat el seu punt de vista, “uns altres, en canvi, sí que ho han fet”. L’expolític en actiu va aprofitar la seva aparició televisiva per a recordar les gestions polítiques duites a terme en un primer moment a tres bandes (Govern, Consell de Mallorca i el mateix Ajuntament de Manacor), perquè el recinte esportiu pogués aixecar-se a Manacor. “Va ser necessària crear una Llei expressament per a facilitar la seva tramitació, fet que pot ser discutit, però que era l’única manera que tècnicament i legalment permetria executar el projecte”. Pastor va reconèixer que l’esperit inicial del projecte acadèmic i esportiu amb el pas dels anys s’ha vist desvirtuat.

Antoni Pastor: “El batle ha de tenir clar que governa per a tothom i que aquestes declaracions podien tenir aquesta repercussió”

Matías VallésPer la seva banda, el periodista, Matías Valles, va dir que quan parlam de Nadal ens estem referint al millor esportista de tota la història d’Espanya i com no de Balears, que “encara té més mèrit”. “La carta que va signar però que no va escriure el tenista, posa de manifest que Nadal no és una persona feliç”, fet doblement preocupant “perquè si en aquest país no és feliç Nadal, ja em diràs qui pot ser-ho”, es demanava el periodista. Matías Vallés creu que “si fos avui, Nadal hauria actuat d’una altra manera i crec que no hagués publicat la carta. No li ha beneficiat en res”. El periodista culpa a l’esportista de la polèmica creada amb Oliver i discrepa de bona part de les argumentacions que exposa en el seu escrit el tenista: “L’assumpte del catamarà, per exemple, no figura en la llista de principals preocupacions meves i ni tampoc de bona part dels ciutadans de Mallorca”. També es va referir a Nadal “com un producte comercial”, recordant que el mateix partit al qual pertany l’ara batle de Manacor va prendre part de la decisió d’aprovar la polèmica esmena favorable als interessos del tenista i creu que Miquel Oliver s’ha vist afavorit amb tota la polèmica creada.

Matías Vallés: “La carta que va signar però que no va escriure el tenista, posa de manifest que Nadal no és una persona feliç”

Xavier PericayL’exparlamentari de Ciudadanos, Xavier Pericay, va definir com a “desafortunades i irresponsables” les declaracions d’Oliver, recordant que no és la primera polèmica que li acompanya des que assumís la batlia de Manacor, en al·lusió a la decisió d’interrompre un ple municipal per a poder assistir a una convocatòria de protesta a la plaça Sa Bassa contra la sentència del Procés. També va recordar que són molts els polítics que tampoc escriuen els seus propis discursos, i que “si subscriuen”. Va qualificar la polèmica de lamentable i va dir que la politització del cas “era inevitable”.

Xavier Pericay va qualificar la polèmica de lamentable i va dir que la politització del cas “era inevitable”

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com