Connect with us

Vist a les xarxes

88 exemplars nous de ferreret són amollats a la Serra de Tramuntana

88 exemplars nous de ferreret són amollats a la Serra de Tramuntana

La col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i el zoo de Barcelona, clau en la reintroducció de l’espècie

La finca dels Tossals Verds, a Alaró, ha estat l’escenari, aquest dimarts, de l’amollada de 88 exemplars de ferreret provinents del zoo de Barcelona. És la cinquena vegada que s’alliberen exemplars d’aquesta espècie endèmica de Mallorca que han estat criats prèviament a les instal·lacions de la institució barcelonina.

La col·laboració entre el Servei de Protecció d’Espècies i el zoo ha permès reintroduir, des de 2016, més de 220 exemplars a la Serra de Tramuntana, una xifra que ascendeix fins als 650 des de l’inici de la col·laboració, el 1993. Així, actualment hi ha un total de 35 localitats amb ferreret, 20 de les quals són de nova creació.

Tot i que el ferreret està actualment definit com a espècie vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, legalment encara està catalogat com a espècie en perill d’extinció. Des del Govern s’han redactat dos plans de conservació, els quals han permès diverses actuacions de conservació i reintroducció. El primer es va aprovar l’any 1991 i el segon, el 2007.

Des del Servei de Protecció d’Espècies apunten que, de moment, es manté la situació favorable de l’espècie i la tendència és positiva, però que s’ha de continuar treballant activament en la recuperació, amb la restauració i creació de punts de cria, així com en l’eliminació de depredadors, principalment la serp d’aigua.

Va ser el Pla de 1991 el que va engegar el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i el zoo de Barcelona, que té com a objectiu estendre la cria en captivitat del ferreret.

Són tendència