Connect with us

Oci i Cultura

El Consell de Mallorca proposa als municipis un pla de mesures per a fomentar el turisme de cinema

El Consell de Mallorca proposa als municipis un pla de mesures per a fomentar el turisme de cinema

“Mallorca de cada vegada interessa més a les productores internacionals”, segons el conseller, Andreu Serra

El conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha convocat els municipis de Mallorca per proposar mesures que permetin un impuls de Mallorca com a destinació de turisme de cinema i com a plató de rodatges audiovisuals. Un total de 27 municipis de l’illa han participat en aquesta trobada, duita a terme al Museu del Calçat d’Inca.

A la reunió s’han explicat les tasques que actualment duu a terme la Mallorca Film Commission, entitat de la Fundació Mallorca Turisme que té per finalitat promocionar les localitzacions de l’illa per captar rodatges. D’altra banda, la MFC també té l’objectiu d’establir línies de col·laboració des de l’Administració insular, en coordinació amb els ajuntaments i amb altres administracions d’àmbit estatal i autonòmic, amb el teixit empresarial, professional i artístic de Mallorca, per impulsar la consolidació d’una economia dels rodatges, així com la promoció i el desenvolupament de la indústria audiovisual de la comunitat.

Proposta d’adhesió i d’ordenança

Per tal de fer efectius aquests objectius, el conseller Serra ha proposat als ajuntaments l’adhesió com a municipi col·laborador de la MFC. D’aquesta manera, «es podran agilitar els processos que impliquen la gestió d’un rodatge i crear un sistema de suport que permeti impulsar la nostra terra com a espai per filmar diferents productes audiovisuals de televisió, cinema, publicitat, etc.»

A més, els assistents també han pogut conèixer de primera mà la proposta d’ordenança municipal que el Consell, a través de la MFC, proposa als ajuntaments per regular l’activitat de rodatge de pel·lícules de cinema, programes de televisió, documentals, anuncis publicitaris, vídeos, reportatges fotogràfics o qualsevol altre producte audiovisual que requereixi o afecti els bens i/o serveis de titularitat o competència municipal.

El conseller ha destacat que Mallorca «de cada vegada interessa més a les productores internacionals». Com a exemple, ha destacat els rodatges que hi ha en marxa o que s’han de fer entre 2019-2020: The Mallorca Files (BBC), White Lines (Netflix), Nachts Baden (pel·lícula alemanya), Spain Passion (sèrie TV xinesa), Mentiras (ATRESMEDIA), Pan de limón (pel·lícula de Benito Zambrano) i la sèrie de televisió La CazaTramuntana (RTVE).
Pla Estratègic

Els representants municipals també han estat informats dels avenços del Pla Estratègic de promoció turística de Mallorca que actualment s’està redactant i que serà presentat oficialment el proper 14 de gener en el context d’unes jornades que congregaran tot el sector turístic, empreses privades, entitats públiques i institucions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència