Connect with us

Actualitat

Núria Hinojosa: Una busca dins l’ull del batle Oliver

Núria Hinojosa: Una busca dins l'ull del batle Oliver

El desmarcatge polític de la líder del PSOE sobre la polèmica amb el tenista Nadal, entre altres qüestions, ha refredat les relacions entre els diferents integrants del Pacte de Manacor

El pacte de Manacor, format per MÉS + Esquerra, PSIB-PSOE i Unides Podem, no va voler donar mostres, aquest passat dilluns en l’últim ple municipal, de feblesa i de l’existència de les esquerdes que s’han obert entre les distintes formacions que fa només uns mesos decidiren signar un govern eminentment progressista, després de molts d’anys, a la capital del Llevant. Sis mesos després de l’acord, el Pacte viu la primera gran crisi política, més conseqüència de determinats errors personals que de possibles errades polítiques.

El terratrèmol polític que s’ha originat aquests últims dies entorn de la figura del batle Oliver i el tenista, Rafel Nadal, ha deixat trastocats els fonaments d’un pacte de govern que s’havia mostrat sòlid i fort fins al moment. Però la situació menys inesperada de totes pot acabar removent, en qüestió de dies, hores o minuts, totes les fitxes del tauler. La política, igual que ocorre en la vida, amaga sorpreses o esdeveniments inesperats que en la majoria d’ocasions acaba agafant a bona part dels seus protagonistes amb el peu canviat. Això el que ha ocorregut en aquestes últimes hores en l’actualitat política de Manacor.

Miquel Oliver: "El PGOU que proposam és el millor possible"

Núria Hinojosa (PSIB_PSOE), actual responsable del departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Manacor.

No recordarem a hores d’ara el gruix de la pel·lícula que es va iniciar dies enrera (declaracions del batle a elconfidencial.com, carta de resposta del tenista a diversos mitjans locals, etc.) i que van ser el punt de partida de tot el soroll mediàtic, però si alguns dels últims fotogrames del rodatge. En plena tempesta política i social que, com sol passar en aquests casos, s’estava lliurant a través de les xarxes socials, i amb el batle Oliver en el centre de les crítiques per la pràctica totalitat de mitjans estatals (principalment esportius) per haver-se ficat amb Nadal, la segona tinenta de batlia i líder del PSOE de Manacor, Núria Hinojosa, en declaracions publicades aquest passat diumenge en el diari ‘Última Hora’, decidia prendre part i de forma arriscada es posicionava a favor del tenista, deixant al seu batle encara més a l’estacada. Les paraules d’Hinojosa, en les files principalment de MÉS + Esquerra a Manacor, van caure com un tir. El mal estava fet i les reaccions en contra d’Hinojosa, sempre en privat, no van tardar a produir-se. Les declaracions de la socialista es produïen en un moment en què els seus companys de govern (MÉS + Esquerra) havien ja decidit desaparèixer del focus mediàtic i tenien clar que havia arribat el moment de donar passes per a intentar rebaixar la tensió viscuda en els últims dies. El debat ja s’havia allunyat massa del punt de partida i no interessava continuar alimentant més males interpretacions. Precisament, aquesta ha estat l’actitud que ha demostrat el batle en aquestes últimes hores: rebaixar els ànims enmig de tanta tensió i nerviosisme, arribant a manifestar “jo un dia deixaré de ser el batle, però el llegat esportiu de Rafel Nadal perdurarà sempre”.

El debat a l’exterior ha minvat, pero a nivell intern les declaracions d’Hinojosa encara ressonen. El batle no ha pres de moment cap decisió en aquest sentit, però se sent lògicament dolgut i comparteix amb bona part del seu entorn la sensació de frustració i certa deslleialtat de la representant socialista amb el Pacte. Consideren que Hinojosa, al marge del posicionament polític del PSIB-PSOE envers el controvertit cas, era la persona menys indicada del partit per a realitzar valoracions públicament en aquest sentit. Entenen que la segona tinenta de batlia de Manacor hauria d’haver desaconsellat a la direcció del seu partit que fos ella qui sortís a donar la cara, en plena tempesta política. “Hauria tingut millors oportunitats i menys compromeses si el que pretenia era continuar sumant mèrits davant la direcció de Palma”, consideren fonts de l’entorn d’Oliver.

El desmarcatge polític d’Hinojosa, obviant per un moment l’acord polític que li permet governar a Manacor, i prenent partit a favor del tenista ha donat peu en aquestes últimes hores a noves interpretacions, que tampoc deixen en bon lloc a la també delegada d’urbanisme. Un comentari que s’ha estès com la pólvora per diferents canals de missatgeria i que fa referència a la vinculació professional que manté la germana de la líder del PSOE de Manacor, Marina Hinojosa, amb la família Nadal. Algunes fonts consultades per defrancdigital.com en aquest sentit, han corroborat aquest extrem, destacant també la capacitat professional de la jove advocada. Pel que sembla, Marina Hinojosa s’hauria plantejat fa uns mesos un canvi d’aires professional que finalment va desestimar gràcies a una millora salarial que li va plantejar la mateixa empresa i que ella va decidir acceptar. Aquesta situació, que tampoc és aliena a alguns integrants de l’equip de govern de Manacor i tenint en compte les declaracions efectuades diumenge passat per la titular d’urbanisme, hauria obert ja un nou debat intern dins del Pacte de Manacor, més enllà de la continuïtat de l’acord polític: Ha de continuar Núria Hinojosa al capdavant de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Manacor ?.

Ha de continuar Núria Hinojosa al capdavant de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Manacor ?

Són tendència