Connect with us

Vist a les xarxes

La polèmica per l’Acadèmia de Tenis de Nadal a Manacor, arriba a la premsa europea

La polèmica per l'Acadèmia de Tenis de Nadal a Manacor, arriba a la premsa europea

L’edició d’Orange a França dedica aquest dilluns un extens reportatge sobre el debat polític i social entorn de les instal·lacions de l’esportista

L’origen de la polèmica es va iniciar dijous passat a Manacor, el divendres ja ocupava bona part de l’atenció informativa dels mitjans esportius d’arreu de l’Estat i uns dies després, com és el cas d’avui dilluns, ja apareix en els resums de premsa de distints mitjans europeus. Aquest és el cas de l’edició digital d’Orange a França, que ofereix un tractament informatiu a la polèmica on el tenista no surt gaire ben parat.

La notícia en qüestió diu que “l’acadèmia de tenis de Rafael Nadal, a Manacor (Illes Balears), és objecte d’una polèmica promoguda pel batle de la ciutat. Creu, referint-se a Miquel Oliver, que el número 1 del món, més enllà de no viure en el municipi, defuig (una mica) de la llei. Segons el redactor, l’acadèmia de tenis de Rafael Nadal no agrada a tothom a Manacor, començant pel mateix batle de Manacor. Aquest últim ha qüestionat, fa unes setmanes, l’impagament d’impostos per part del tenista, que va respondre bruscament en una carta: “Com qualsevol persona, fa mal rebre atacs injustificats i difamatoris. L’únic que volen és embrutar el meu nom”. Segons la mateixa informació, “el mallorquí també ha estat acusat d’aprofitar-se de beneficis polítics per part de les autoritats locals”. El text també fa esment a la polèmica que es va crear mesos enrera amb l’assumpte dels amarraments de la seva nova embarcació a Porto Cristo, després que Diario de Mallorca es fes ressò del fet.

“Si estiguessin a Manacor, ho entendrien”

“Podria parlar de moltes altres coses, però vaig estar molt temps en silenci perquè no volia entrar en aquestes polèmiques”, diu Nadal (en al·lusió a la carta que va fer publica la setmana passada). Només volia expressar els meus sentiments de dolor i decepció. Ens han acusat de no pagar impostos per les escombraries, que és completament fals. El 12 vegades guanyador del Roland Garros també recorda com sempre ha ajudat a la seva ciutat, “de forma desinteressada i amb el cor”, especialment amb les inundacions de l’any passat en el Llevant de Mallorca.

Finalment, va dir que podria haver instal·lat la seva acadèmia, la qual cosa crea molts llocs de treball, a qualsevol altre territori de l’Estat espanyol, obtenint encara més avantatges. La notícia publicada a la premsa francesa també fa referència a les declaracions del batle Oliver dijous a la nit a la Cope. Diu que el batle va calmar una mica els ànims… però no del tot: “Mai vaig dir que visqués als marges del municipi. Com a persona i com a esportista, l’admir. Però l’acadèmia pot ser un atractiu turístic, però la imatge de ‘Rafa’ s’ha utilitzat per fer l’urbanisme a la carta. M’alegr que estigui a Manacor, això no vol dir que no hagi d’assegurar-me que la llei és la mateixa per a tothom. Si fossin a Manacor, ho entendrien. La notícia es tanca avançant que Nadal obrirà un nou centre de l’Acadèmia de Tenis a Kuwait a partir del pròxim mes de febrer.

La notícia es tanca avançant que Nadal obrirà un nou centre de l’Acadèmia de Tenis a Kuwait a partir del pròxim mes de febrer

Són tendència