Connect with us

Comunitat

Una quarta part dels conflictes escolars a Balears són per assetjament

Una quarta part dels conflictes escolars a Balears són per assetjament

El Pla Convivèxit ha donat resposta en el curs 2018-19 a 344 demandes, 17 menys que el curs anterior, dels quals el 84,1% són de Mallorca

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha presentant aquest dilluns els resultats de la memòria de Convivència i Èxit Escolar (Convivèxit) del curs 2018-19, quan un 29% de protocols oberts en els centres per conflictes s’han tractat finalment com a casos d’assetjament escolar.

La memòria presentada per Educació confirma la línia descendent del nombre de casos finalment tractats com a assetjament escolar, que han estat 111 dels 407 protocols que s’han posat en marxa i suposen 29 casos de presumpte assetjament menys que el curs anterior, ha explicat la conselleria en un comunicat.

De les 93 demandes sobre assetjament escolar realitzades en el curs passat, 82 d’elles s’han produït a Mallorca; tres a Menorca; sis a Eivissa, i dos a Formentera. Per sectors, el 26% de les demandes provenen de la família, d’associacions o altres institucions i el 74%, del centre, d’Inspecció Educativa o altres serveis de la conselleria.

La directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit), Marta Escoda, ha assenyalat que Convivèxit ha donat resposta en el curs 2018-19 a 344 demandes, 17 menys que el curs anterior, dels quals el 84,1% són de Mallorca.

Quant als motius de demandes d’assessorament, la majoria, un total de 93 (28%) són sobre assetjament escolar. Les peticions d’informació sobre tècniques o programes han estat 74 consultes (22%).

March ha destacat que 170 centres educatius de les illes van comptar amb un agent de coeducació en el curs 2018-2019, 82 més que l’anterior, i s’han incorporat tallers sobre la visualització de les dones en 241 col·legis de les illes i activitats de coeducació del col·lectiu LGBTI en 57 centres.

A més, 199 centres educatius han organitzat actes commemoratius i 184 han realitzat campanyes de sensibilització per als alumnes i les seves famílies.

Fins a 183 centres han inclòs la coeducació en els objectius curriculars dels seus plans d’estudis i 171 col·legis disposen de material didàctic amb perspectiva d’igualtat, mentre que 105 han detectat i eliminat material didàctic no respectuós amb la igualtat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència