Connect with us

Actualitat

Hinojosa desautoritza al batle Oliver

Hinojosa desautoritza al batle Oliver

La primera tinenta de batlia de Manacor i actual regidora d’Urbanisme, considera que les declaracions del seu soci de govern han estat “desafortunades” i li exigeix “més responsabilitat

El pacte format per MÉS+Esquerra, PSIB-PSOE i Unides Podem a l’Ajuntament de Manacor viu la seva primera gran crisi de govern. El seu futur, ara mateix, jo m’atreviria a dir que és del tot incert. La líder del PSOE a Manacor, primera tinenta de batlia i actual responsable d’urbanisme, Núria Hinojosa, ha elevat aquest diumenge la tensió política existent mitjançant unes arriscades declaracions publicades en el diari ‘Última Hora’. En opinió de la representant socialista, “les declaracions del batle (referint-se a les manifestacions fetes entorn de l’Acadèmia del tenista, Rafel Nadal, a Manacor) són desafortunades”, afegint que “des del càrrec que ocupa Miquel Oliver és necessària més responsabilitat”.

El PSOE de Manacor, desconeixem si per decisió del Comitè Local del partit o seguint instruccions des de Palma (aquesta segona opció sembla la més probable), s’ha posicionat claríssimament a favor del tenista, protagonitzant un desmarcatge polític clar del seu principal soci de govern a l’Ajuntament de Manacor. Amb les declaracions efectuades per Hinojosa, interpretam que la regidora socialista no comparteix quasi res del que ha dit fins avui el batle sobre la polèmica en qüestió i aprofita la situació per dir-li com ha de comportar-se d’ara endavant davant determinats assumptes municipals. Gravíssim.

Hinojosa no només desautoritza públicament al batle Oliver, sinó que la mateixa titular de l’àrea d’urbanisme tampoc comparteix l’opinió defensada fins avui per Miquel Oliver sobre la necessitat de què “les lleis estan perquè es compleixin”, sigui qui sigui el destinatari final

Hinojosa desautoritza al batle Oliver

Miquel Oliver té la imperiosa necessitat d’aclarir dubtes davant de l’opinió publica, i principalment davant els seus propis ciutadans. La pregunta que a aquesta hora ens fem alguns és la següent: Qui mana realment a l’Ajuntament de Manacor?.

Hinojosa no només desautoritza públicament al batle, sinó que la mateixa titular de l’àrea d’urbanisme tampoc comparteix l’opinió defensada fins avui per Miquel Oliver sobre la necessitat de què “les lleis estan perquè es compleixin”, sigui qui sigui el destinatari final. A veure, a veure. La delegada d’urbanisme de Manacor no està d’acord que la normativa urbanística ha de ser complida en tots els seus termes i ha de preservar l’interès general de tots?. Molt greu i doblement desafortunada. En opinió d’Hinojosa “Nadal és un símbol i no ha d’haver-hi matisos polítics”.

Les declaracions de la representant socialista no han agradat un pèl a la majoria dels seus socis de govern. De moment, ningú està per la labor de fer valoracions públiques sobre el greu desacord polític, però són moltes les preguntes que queden en l’aire. Tot fa preveure que les declaracions d’Hinojosa tindran conseqüències. Quines?. Ara mateix es fa difícil avançar-les, perquè en política ja sabem que 2 +2 gairebé mai sumen 4. Allò que és cert i segur és que Miquel Oliver té la imperiosa necessitat d’aclarir dubtes davant de l’opinió publica, i principalment davant els seus propis ciutadans. La pregunta que a n’aquesta hora ens fem alguns és la següent: Qui mana realment a l’Ajuntament de Manacor?. Hinojosa ha deixat a Oliver en una situació de feblesa política que si no hi posa remei degudament pot condicionar-li la resta del seu mandat. La situació creada en el Consistori, inevitablement, em recorda a Miquel Riera (al cel sia). Desconec si l’exbatle va oblidar en la segona planta de l’edifici consistorial algun manual polític que pugui aportar pistes sobre com solucionar aquest tipus de paperetes. En cas contrari, sempre ens queda l’opció de consultar l’hemeroteca.

Qui mana realment a l’Ajuntament de Manacor?. Hinojosa ha deixat a Oliver en una situació de feblesa política que si no hi posa remei degudament pot condicionar-li la resta del seu mandat

Pep J. Bauçà

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència