Connect with us

Opinió

Baltasar Picornell: “Alguns Partits Polítics que segueixen a les nostres cambres de representació estan a les ordres de les elits econòmiques, de les personalitats influents”

Baltasar Picornell: "Alguns Partits Polítics que segueixen a les nostres cambres de representació estan a les ordres de les elits econòmiques, de les personalitats influents"

Aleshores presidia el Parlament quan la cambra autonòmica va decidir afegir l’esmena urbanística a la Llei d’Habitatges que va afavorir al tenista de Manacor

L’expresident del Parlament balear, Baltasar Picornell, ha penjat fa unes hores al seu perfil de Facebook el següent text amb relació a la polèmica que s’ha creat aquests dies arran de la carta del tenista, Rafel Nadal, en contra del batle de Manacor, Miquel Oliver.

A continuació podeu llegir l’opinió públicada per Baltasar Picornell:

Aquets dies hi ha la polèmica sobre la carta del tenista Rafel Nadal dirigida al Batle de Manacor.
S’ha parlat de tracte de favor i moltes més coses, i puc parlar clarament com a expresident de la cambra ja que ho vaig viure en primera persona.
La famosa esmena Nadal, feta ad hoc per el Partit Popular (recordem que el seu tio Rafel Nadal era diputat autonòmic del Grup parlamentari Popular la passada legislatura), aquesta esmena es va ficar a la Llei d’Habitatge pervertint una Llei que no te res a veure amb l’urbanisme, creant una disposició addicional que permet l’urbanisme a la carta.

Cal dir que aquesta esmena no la va aprovar la majoria parlamentaria, en aquest cas el Partit Popular i el PSIB-PSOE es van ajuntar i van fer la pinça necessària ells dos perquè sortís endavant aquesta esmena i la Llei d’Habitatge que va ser una de les Lleis pioneres de la passada legislatura i que havia de servir per pal•liar la mancança de l’habitatge públic i l’emergencia habitacional que estem patint, etc.. quedas pervertida amb el nom Nadal.
La societat civil, totes i tots nosaltres hem de ser capaços d’entendre que les Lleis que surten d’una cambra legislativa ens han de beneficiar a totes i tots per igual, quan no és així i van dirigides al benefici propi d’uns quants privilegiats (i aquest es un cas flagrant) es l’alarma clara que alguns Partits Polítics que segueixen a les nostres cambres de representació estan a les ordres de les elits econòmiques, de les personalitats influents, i en cap cas per la resta de mortals. No cal justificar-se després i fer-se la víctima, quan la realitat es la què es.

Des de aquí tot el meu suport a Miquel Oliver.

PD: Tot això que dic ja va sortir a prensa al seu moment, basta tirar d’hemeroteca o si voleu anar més enllà, els diaris de sessions de les comissions de Mediambient i Ordenació del Territori o les sessions plenaries del Parlament IB on trobareu les intervencions dels diferents Grups Parlamentaris i votacions.

 

 

Són tendència