Connect with us

Comunitat

Els agents immobiliaris hauran d’acreditar formació i solvència econòmica, entre altres requisits

Els agents immobiliaris que vulguin exercir a Balears hauran d'acreditar formació i solvència econòmica, entre altres requisits

Els representants del sector han assegurat que és imprescindible aquesta regulació

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general d’Habitatge, Eduardo Robsy, ha anunciat aquest dilluns, juntament amb els representants del sector dels agents immobiliaris, la futura normativa de regulació. Aquesta normativa fixarà els requisits per exercir la professió, les condicions en què es podrà desenvolupar i la necessitat d’estar inscrit en un registre oficial. Igualment, s’establiran sancions si s’actua al marge.

Els representants del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API); Associació Balear de Serveis Immobiliaris (ABSI) i l’Associació Balear d’Assessor Immobiliaris (ABAI), han assegurat que és imprescindible aquesta regulació. La previsió és que el decret que regularà el sector immobiliari es pugui aprovar el pròxim any. En aquest moment, el projecte de decret està en fase de consulta prèvia a la ciutadania.

El conseller ha destacat, en aquesta línia, que la normativa neix des de l’acord amb el sector, amb l’objectiu comú de protegir el consumidor i evitar l’intrusisme i les males pràctiques.

El model de regulació que es proposa -i sobre el qual es farà feina en els mesos vinents per a la seva concreció- es marca l’objectiu de defensa dels consumidors i de garantir un servei de qualitat que possibiliti un correcte assessorament en totes les operacions lligades a l’habitatge: compres, vendes, lloguers…

Aquesta regulació inclourà mesures que permetin garantir la solvència professional i econòmica dels professionals per donar totes les garanties als consumidors i també d’altres que permetin fer visibles les persones o empreses avalades legalment com professionals del sector.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència