Connect with us

Comunitat

La impressió 3D per planificar intervencions quirúrgiques arriba a la sanitat pública de Balears

impressió 3D

Fins ara, se n’han beneficiat una quinzena de pacients de Cirurgia Maxil·lofacial

L’Hospital Universitari Son Espases ha començat a utilitzar la impressió 3D per a la planificació d’intervencions quirúrgiques. Fins ara, se n’han beneficiat una quinzena de pacients de Cirurgia Maxil·lofacial; tot i que, progressivament, s’anirà oferint aquesta tècnica a pacients de: Traumatologia, Traumatologia Infantil i Angiologia i Cirurgia Vascular. A més de la planificació de les intervencions, aquesta tecnologia també es pot utilitzar per a la formació de professionals i d’estudiants.

Aquest dilluns, el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i la subdirectora quirúrgica, Marta de la Cruz, han presentat la primera Jornada Impressió 3D organitzada per Son Espases. Aquesta Jornada ha comptat amb la presència d’especialistes de l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, i de l’Hospital Parc Taulí, de Sabadell. Durant la presentació, el director gerent de Son Espases ha esmentat que el projecte sorgeix de l’empremta de diferents professionals de l’Hospital i que, com no pot ser de cap altra manera, ha comptat amb el suport de la Direcció del Centre.

A partir d’una imatge radiològica en 2D —una TC o una ressonància magnètica—, el radiòleg, que és l’especialista acostumat a interpretar les imatges, les hi dona volum per convertir-les en una imatge 3D. En aquest punt, es pot decidir imprimir la imatge en 3D perquè el cirurgià pugui experimentar amb la figura abans de l’operació o, per contra, pot practicar virtualment a través de l’ordinador amb unes ulleres 3D.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència