Connect with us
Intolerable actitud de Tele 5 Intolerable actitud de Tele 5

Opinió

Intolerable actitud de Tele 5

Quan l’abús sexual ja és televisat

Ha estat notícia aquesta setmana i a les xarxes també se n’ha parlat molt. Resulta que en el programa Gran Hermano, una gasòfia que hauria d’haver estat declarada «terrorisme intel·lectual» fa molt de temps, un aspirant a celebrity, anomenat José María López, abusà sexualment d’una companya de programa. I resulta que ho féu davant les càmeres i sota el seguiment dels regidors i vigilants de la casa on any rere any es representa aquesta opera bufa, que tant agrada als espanyols. No serví de res que l’al·lota agredida mostràs el seu rebuig, que es negàs de manera explícita a ser objecte dels abusos. L’abusador no va parar fins que hagué consumat els fets, que fou quan la direcció del programa el comminà a deixar-ho. Llavors, sembla que la dona que havia patit aquests abusos fou aconsellada «pel seu bé» a no denunciar els fets i a oblidar-los.

Jo tot això ho sé per referències, per higiene mental em tenc prohibit veure aquesta mena de programes, i, en general, res de Tele 5. De qualsevol manera, pel que m’ha arribat, la reacció a les xarxes ha estat tan forta que algunes empreses ja han retirat el seu suport publicitari a aquest reality-show, així i tot crec que els directius de Tele 5, en sabran treure bon profit, ja sabem que aquest tipus de programes es basen en l’explotació del valor comercial del morbo.

El que no entenc és com un presumpte delicte, comés davant les càmeres, en un programa d’audiència màxima, no ha provocat una intervenció immediata de la fiscalia. En un país on hi ha gent perseguida per organitzar manifestacions pacífiques, per cantar cançons, o per tenir a casa determinats productes químics de neteja, es puguin consentir fets com aquest. Considerant la influència mediàtica de la gasòfia televisada entre els espanyols, crec que mentre aquests actes romanguin impunes, seran inútils totes les manifestacions contra la violència de gènere i els minuts de silenci.

Crec que mentre aquests actes romanguin impunes, seran inútils totes les manifestacions contra la violència de gènere i els minuts de silenci

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència