Connect with us

Oci i Cultura

Anegats, Jorra i Gomora i Antoni Parera, protagonistes a la gala dels Premis de la Música Balear

Anegats, Jorra i Gomora i Antoni Parera, protagonistes a la gala dels Premis de la Música Balear

El grup de Son Servera va recollir fins a dos guardons -millor disc de pop-rock i millor directe per votació popular

El grup O Erra i Anegats van ser els grans protagonistes de la segona edició de la gala dels Premis de la Música Balear – Premis Enderrock 2019 que va tenir lloc aquest dijous a la nit al Teatre Xesc Forteza de Palma. El grup de Son Servera , amb dos guardons -millor disc de pop-rock per (Blau, 2018) i millor directe per votació popular-, i la formació de Marratxí , també amb dos premis -millor cançó per “Llengües” i millor artista revelació per votació popular- van ser els dos artistes més destacats del palmarès de la festa de la música balear.

Antoni Parera Fons

El compositor manacorí, Antoni Parera Fons, va ser mereixedor del Premi a la Trajectòria per més de mig segle de música que va iniciar a mitjan dècada dels seixanta amb una de les seves interpretacions més populars, “T’estim i t’estimaré”, amb lletra d’Antoni Mus.

La gala també va comptar amb una destacada presència de músics manacorins. La formació Jorra i Gomorra va rebre el premi a millor disc revelació per A Manacor (Bubota, 2018). Per la seva banda, el compositor manacorí, Antoni Parera Fons, va ser mereixedor del Premi a la Trajectòria per més de mig segle de música que va iniciar a mitjan dècada dels seixanta amb una de les seves interpretacions més populars, “T’estim i t’estimaré”, amb lletra d’Antoni Mus. Una peça que va cantar per primer cop Betina al Festival de la Cançó Mediterrània de 1967 i que també ha gravat Joan Manuel Serrat o Josep Carreras. Al marge de la discografia pròpia, Parera Fons ha treballat amb multitud d’artistes d’arreu dels Països Catalans, des de Joan Bibiloni o Uc, fins a Serrat, Carreras, Jaume Aragall, Manel Camp o Núria Feliu, i va ser l’impulsor del mític segell de música en català Pu-put!, de la companyia Zafiro. Els darrers anys, ha decantat la seva carrera cap a la clàssica, i actualment acompanya la mezzo Cecilia Bartoli.

Són tendència