Connect with us

Actualitat

El gerent de l’AETIB haurà d’explicar al Parlament els criteris dels projectes finançats per l’ecotaxa

La majoria de municipis de Mallorca aquest any tampoc veuran un euro de l'ecotaxa

Cal recordar, que la majoria de les propostes presentades pels ajuntaments van ser desestimades

La Comissió de Turisme del Parlament ha aprovat aquest dijous la petició de compareixença del director de l’Agència d’Estratègia Turística de Balears (AETIB), Manuel Porras, sol·licitada pel grup Ciudadanos perquè informe sobre els projectes a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible.

Ciudadanos va registrar la petició per “la controvèrsia suscitades per diferents organismes i entitats i, la falta de transparència després de la presentació dels projectes a càrrec de l’ITS presentats pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

La proposta de compareixença, acordada per unanimitat, és perquè informe dels criteris de selecció dels projectes, pressupostos inicials i finals, transparència i compliment de les bases de l’ITS; així com de l’estat d’execució dels projectes aprovats. Cal recordar, que la majoria de les propostes presentades pels ajuntaments van ser desestimades, circumstància que va provocar molt de malestar entre els responsables polítics municipals.

D’altra banda, la comissió ha rebutjat una proposició no de llei del grup popular reclamant la revisió del traspàs de promoció turística als consells i un augment dels fons que transfereixi el Govern a les institucions insulars després de la fallida de Thomas Cook.

També s’ha rebutjat una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari El Pi, Proposta per les Illes, relativa a fixació d’uns criteris objectius per a l’assignació dels fons de l’ITS, un percentatge mínim per als ajuntaments i un altre per a la protecció, modernització i recuperació del medi natural, rural, agrari i marí.

Ha estat rebutjada la proposta d’El Pi que demanava un percentatge mínim de l’ITS per als ajuntaments

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència