Connect with us

Opinió

Sa plaça de ses Verdures es mor

Sa plaça de ses Verdures es mor

No sabem si el mural que ha començat a pintar na Cati Julve amb la finalitat de combatre la degradació de parets i espais públics pot ajudar a aconseguir reanimar l’entorn abans del funeral definitiu

Aquest indret tant característic i situat en el cor de la ciutat (mai millor dit), és avui en dia com un malalt terminal que està esperant que qualque estament autoritzat li doni l’extremunció per finir definitivament.

No sabem si el mural elaborat per na Cati Julve amb la finalitat de combatre la degradació de parets i espais públics pot ajudar a donar una mica de vida a l’entorn de la plaça.

pot ajudar a donar una mica de vida a l'entorn de la plaçaSa Plaça, així com és coneguda popularment, va perdre tot l’encant quan la reformaren, esbucant les antigues paradetes que formaven un soc zoco autèntic per construir un gran edifici del qual n’hagueren d’enderrocar una tercera part per no ajustar-se a la normativa, és a dir, el promotor, el mateix Ajuntament de Manacor, en aquell temps governat pel PP, es va excedir de volum i va cometre una il·legalitat.

De llavors ençà i d’una manera gradual, llevat dels dissabtes, sa plaça ha anat perdent clientela i reclam per crear l’ambient necessari d’un vertader nucli comercial i de ‘vida de poble’.

Sa Plaça, així com és coneguda popularment, va perdre tot l’encant quan la reformaren

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorPer tot arreu les Places han reviscolat i placers i Ajuntament han anat de la mà per crear i donar peu a què conflueixin determinades circumstàncies perquè aquests espais vitals tinguin vida pròpia on hi puguin confluir manifestacions de tota classe a part de l’exposició i venda dels productes del camp, de la terra. Estem parlant de trobades, concerts, punts de reunió, etc...on la gent fa la plaça, no la plaça fa la gent!.

Sa Plaça de Ses Verdures i el seu entorn avui són un espai desaprofitat i caldria fer-hi una bona intervenció per a la seva recuperació. No sabem si el mural que ha començat a pintar na Cati Julve amb la finalitat de combatre la degradació de parets i espais públics pot ajudar a aconseguir-ho. Seria un bon punt de partida per intentar reanimar l’entorn abans del funeral definitiu.

Són tendència