Connect with us

Societat

El segon cas en una setmana: Una dona de 43 anys amb necessitats d’oxigenació extracorpòria és traslladada de Mallorca a Barcelona en avió

El segon cas en una setmana: Una dona de 43 anys amb necessitats d'oxigenació extracorpòria és traslladada de Mallorca a Barcelona en avió

Roman hospitalitzada a l’hospital Vall d’Hebron

El SAMU 061 ha coordinat el segon trasllat en un avió de l’Exercit de l’Aire en una setmana d’una pacient amb necessitats d’oxigenació extracorpòria. La pacient era una dona de 43 anys amb una patologia pulmonar severa que va ser traslladada de l’Hospital Son Espases a l’Hospital Vall d’Hebron.

El dispositiu es va activar a les 12.00 hores d’ahir i va estar coordinat des de la Central de Coordinació del SAMU 061 de les Illes Balears i es va fer en dues fases: la primera, en què l’avió ambulància del SAMU 061 va anar cap a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per recollir l’equip de cinc professionals (3 metges i dues infermeres) que, conjuntament amb l’equip de professionals de Son Espases, varen sotmetre la pacient a la tècnica ECMO; i, la segona, en què la varen traslladar al Vall d’Hebron ,amb la participació del SAMU 061 de les Balears, el SEM de Catalunya i l’Exèrcit de l’Aire.

La pacient va ser estabilitzada a Son Espases i sobre les vuit de l’horabaixa va sortir de l’Hospital cap a l’aeroport en una ambulància del SAMU 061. A les deu del vespre la pacient s’enlairava en un avió del Exèrcit de l’Aire cap a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

L’ECMO és una tècnica complexa que dona suport cardíac i respiratori (substitueix la funció dels pulmons i del cor en l’oxigenació de la sang) a pacients que tenen aquests òrgans afectats greument i que no poden desenvolupar una funció normal per si mateixos. L’ECMO permet assegurar durant dies o setmanes l’oxigenació de la sang. Consisteix a introduir una cànula dins una vena central (la femoral o la jugular) i una altra cànula dins una via arterial (habitualment la caròtida, en infants) o venosa central (la femoral o la jugular) per establir un circuit d’entrada i sortida de la sang. La sang és impulsada per una bomba i connectada a un oxigenador que fa l’oxigenació abans d’introduir-la una altra vegada dins l’organisme.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència