Connect with us

Societat

Descobreix els saludables beneficis de rebre una abraçada

Descobreix els saludables beneficis de rebre una abraçada

El contacte ens indueix al benestar i és una font de salut

Segons un estudi de l’Associació Americana de Psiquiatria publicat a Plos One, una simple abraçada té el poder de reduir els nivells de cortisol, l’hormona de l’estrès, una hormona que pot tenir efectes molt negatius sobre la salut si se segrega de manera continuada. Una altra investigació de la Universitat de Miami del 2010 va demostrar que, amb l’abraçada, els receptors de la pell envien un senyal al nervi cerebral encarregat de reduir la pressió arterial.

Els experts, que han arribat a totes aquestes saludables conclusions, també diuen que l’abraçada és més efectiva si es rep d’algú amb qui hi ha un vincle afectiu (parella, familiar, amic…). Però és cert que, malgrat això, hi ha qui regala abraçades de franc com a gest altruista, per ajudar l’altre a sentir-se millor.Diferents especialistes expliquen que quatre abraçades al dia tindrien un efecte suficient per afavorir la salut emocional i física d’una persona. La durada d’aquestes abraçades per notar-ne els efectes ha de ser de com a mínim sis segons.

La campanya internacional “Free hugs” (abraçades gratutites) reivindica el fet de regalar afecte. Val la pena que vegis el vídeo que va ser elaborat per a l’ocasió.

Quant temps fa que no t'abraces amb ningú ?. El poder de rebre o fer una simple abraçada. Aplica't diàriament el costum. Feu clic al Tweet

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència