Connect with us

Actualitat

L’Estat es compromet a millorar el finançament i les competències dels ajuntaments

L'Estat es compromet a millorar el finançament i les competències dels ajuntaments

El ministre de Política Territorial en funcions, Luis Planas, destaca la labor de les Corporacions Locals i la seva contribució a la democràcia

Vell compromís que mai ha arribat a materialitzar-se. El ministre de Política Territorial en funcions, Luis Planas, s’ha compromès aquest dijous a millorar el finançament i les competències locals, “donada la labor dels ajuntaments i la seva contribució a la democràcia”. Planas ha realitzat aquestes declaracions en un acte commemoratiu que tanca el 40 aniversari de la primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura, el 3 d’abril de 1979. Tant Planas com el president del Senat en funcions, Manuel Cruz, han elogiat la labor dels poders locals.

En l’acte, celebrat en l’antic Saló de Plens del Senat i al qual han acudit nombrosos batles de distints territoris de l’Estat i portaveus parlamentaris, no s’ha oblidat el treball de les diputacions provincials i consells insulars.

Un d’aquests batles veterans des de 1979 i encara en el càrrec, el de Villanueva de la Cañada (Madrid), Luis Partida, ha dit que el municipalisme “està perdent part de l’essència” que tenia llavors, quan s’arribava a la política “per vocació”. Ha reivindicat als ajuntaments com a institucions vertebradores de l’Estat i el seu paper en els canvis en aquests quaranta anys. Ha coincidit amb la batlessa de Miranda de Ebro (Burgos), Aitana Hernando, en la necessitat de millorar el finançament local i la regidora castellana ha destacat que fan política amb majúscules, ja que és als consistoris on en primer lloc acudeixen els veïnats “per a sentir-se emparats i escoltats” quan tenen necessitats.

[bctt tweet=”El municipalisme està perdent part de l’essència que tenia llavors, quan s’arribava a la política per vocació” username=”defrancdigital.com”]

El president de la FEMP, Abel Caballero, ha considerat que “no hi ha res més important que la política municipal i la passió pels ciutadans” i que, per a ajudar-los, necessiten que els siguin adjudicades les competències que ja exerceixen i el seu finançament. També ha demanat que en una futura reforma de la Constitució i en altres modificacions legals es reconeguin el paper dels ajuntaments i les seves capacitats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència