Connect with us

Opinió

No entenc a la justícia espanyola

No entenc la justícia espanyola

A la fi s’ha conegut la sentència dels ERE a Andalusia

A la fi s’ha conegut la sentència dels ERE a Andalusia, no sé si tota la sentència, perquè a un foraviler curiós, com som jo, per més que intent seguir les informacions, les qüestions judicials em resulten laberíntiques; entre apel·lacions i recursos, quasi mai puc esbrinar-ne el net. Pel que he pogut entendre, només a José Antonio Griñán li han tocat sis anys de presó, la resta d’inculpats, per ara, en sortiran amb penes d’inhabilitació; la qual cosa, per a una gent que ja es troba gairebé retirada de la política activa, tampoc resulta massa greu.

Tenint en compte que els socialistes andalusos utilitzaren prop de set-cents milions d’euros en comprar vots, i que aquesta estratègia els va funcionar, cosa demostrada a les darreres eleccions, quan sense les propines dels ERE, els vots d’Andalusia, féu tradicional socialista, es desplaçaren vers la dreta i l’extrema dreta, és inevitable fer algunes comparacions amb altres sentències de la justícia espanyola. Tot en gros, el cas dels ERE ha provocat sis anys de presó, en el cas del procés als independentistes catalans, posar urnes perquè la gent pogués votar, ha costat gairebé cent anys de presó. Queda clar que per a la justícia espanyola, entre utilitzar doblers públics per comprar vots i organitzar un referèndum on tothom pot expressar el que vol, hi ha un biaix de gravetat de 6 a 100.

Per a la justícia espanyola, entre utilitzar doblers públics per comprar vots i organitzar un referèndum on tothom pot expressar el que vol, hi ha un biaix de gravetat de 6 a 100

[bctt tweet=”El cas dels ERE ha provocat sis anys de presó, posar urnes perquè la gent pogués votar, ha costat gairebé cent anys de presó” username=”defrancdigital.com”]

És clar que aquesta sentència ha estat aprofitada per les dretes per atacar al partit socialista. El PP, que d’alguna manera encara espera a ser el seu soci de govern, ja demana dimissions, fins i tot hi ha qui demana la de Pedro Sánchez. No es recorden, aquests polítics, que la mateixa justícia espanyola dictaminà que el PP es va lucrar amb doblers negres de la trama Gürtel i que es finançà de manera il·legal en diverses convocatòries electorals. No entenc com després de sentenciar la corrupció del partit, no hi hagué cap condemna. Si la justícia espanyola fos justa (i igual per a tothom), el Partit Popular ara mateix hauria d’estar inhabilitat.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència