Connect with us

Vist a les xarxes

Ryanair, condemnada per cobrar un suplement considerat ‘abusiu’

El comandant del vol Palma-Sevilla de Ryanair sofreix un desmai minuts abans de l'enlairament

Per haver cobrat 20 euros a una passatgera que viatjava amb la tarifa estàndard i amb una maleta de mà

Un jutjat ha condemnat a la companyia aèria Ryanair per haver cobrat suplement a una passatgera que viatjava amb la tarifa estàndard i amb una maleta de mà, a més de la seva bossa. La sentencia entén que va ser una mesura abusiva, perquè tot es podia transportar a cabina. Per tant, la companyia irlandesa haurà de tornar els 20 euros que va cobrar a la dona.

La jutgessa que ha pres la decisió demana que es distingeixi una simple bossa de mà, petita, de les maletes o motxilles de l’equipatge. Assegura que la bossa petita es pot ubicar perfectament a la cabina.

La passatgera va viatjar amb Ryanair el passat 25 de gener, en un vol entre Madrid i Brussel·les. La dona no havia comprat la tarifa priority, que permet pujar a bord amb dues peces d’equipatge: una de petita i una maleta que pesi com a molt 10 quilos. Com que anava amb la tarifa estàndard, la companyia va obligar-la a pagar els 20 euros de l’equipatge de mà extra. Davant d’això, la jutgessa diu que aquesta “mesura abusiva” “no respecta els drets que el passatger té reconeguts per la llei, i genera un greu desequilibri de prestacions entre les parts contractants” que perjudica el consumidor. El que no li ha concedit la jutgessa és la indemnització de 10 euros que també reclamava per danys morals.

Fa un any que Ryanair va començar a cobrar als clients per les maletes que pugen a la zona destinada als passatgers de l’avió. Ja en aquell moment, l’associació de consumidors Facua va advertir a la companyia que la llei obliga a facturar de franc l’equipatge de mà.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència