Connect with us

Vídeos Recomanats

Arriba a Balears la campanya “Un match x una vida”

Vol fomentar la donació de medul·la òssia entre la joventut

Balears s’ha afegit a la campanya «Un match x una vida», dirigida a promocionar la donació de medul·la òssia entre els joves amb edats compreses entre 18 i 40 anys i aconseguir un mínim de 500.000 donants de medul·la òssia registrats en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) l’any 2022, objectius del Pla Nacional de Medul·la Òssia (PNMO).

La Coordinació Autonòmica de Trasplantaments de les Illes Balears i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears informaran el dijous 21 de novembre sobre la donació de medul·la òssia a l’estand situat en el vestíbul de l’edifici Guillem Cifre de Colonya de la Universitat dels Illes Balears de 9.00 a 14.00 hores.

Els interessats es podran extreure les mostres per entrar en el Registre de Donants de Medul·la Òssia a l’autobús del Banc de Sang i Teixits, que estarà situat davant l’edifici Guillem Cifre de Colonya de 10.00 a 14.00 h.

La campanya, que s’emmarca dins el Pla Nacional de Medul·la Òssia (PNMO), és una iniciativa conjunta de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), de les comunitats autònomes i de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, que ha estat aprovada per la Comissió de Trasplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El lema «Un match x una vida» parteix d’una analogia sobre l’ús d’aplicacions per cercar parella i les dificultats per trobar l’adequada. Com s’explica en la informació que es facilitarà a les persones interessades, la probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible en tot el món és d’1 entre 4.000. Encara que el millor donant és un familiar, aquesta probabilitat només arriba al 25-30 % dels casos, per la qual cosa la majoria de pacients necessiten trobar un donant no emparentat a partir dels registres de donació.

La probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible en tot el món és d’1 entre 4.000

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència