Connect with us

Opinió

El rètol d’El Porrón, neteja municipal, 39 escalons, Tardor Poètica, cultura popular, Teruel Existe, Balears NO !

El rètol, El Porrón, neteja municipal, 39 escalons, Tardor Poètica, cultura popular, Teruel Existe, Balears NO !

“Por favor, no invadir ni ensuciar la calzada, ni beber en ella, gracias “

El rètol que l’altre dia aferraren a la porta els propietaris del bar El Porrón de Manacor és tot un suplicatori a les bones maneres del comportament ciutadà: “Por favor, no invadir ni ensuciar la calzada, ni beber en ella, gracias “. Llastima que el missatge fos escrit únicament en castellà. Però, voldria destacar la capacitat participativa i emprenedora dels d’El Porrón, que decidiren dir la seva mitjançant un simple cartell i aquí sí que podem dir allò de que una imatge val més que mil paraules.

Projecció de “BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS”. Col·loqui amb Salvador Simó, director, conduït per Jaume Salvà Lara. Aquest dijous 21 de novembre a les 19 hores al Teatre de Manacor.

Si la concessionària de la neteja municipal no compleix mínimament amb les seves funcions – d’aquí ve la multa de 20.000 euros – al manco la ciutadania hauria de demostrar una mica de seny i no embrutar els carrers i no especificarem en tal o qual concepte de brutícia, allò que és ben cert és que la deixadesa de Lumsa ve d’enrere i fins aleshores cap responsable de l’Ajuntament havia pres mesures . Era ben hora de fer-ho i la gent està contenta, però això no s’hauria d’acabar aquí, cal fer un seguiment diari del servei i intentar implicar a les Associacions de Veïnats que són els portaveus dels habitants del poble, no tot s’ha de retre en fer festes un pic a l’any …. també han de reivindicar davant els representants municipals les mancances i suggeriments quotidians que a la llarga repercutiran en una millor qualitat de vida.

Els de 39 escalons no aturen i després de ‘Trinta Lumes’ anuncien la projecció el pròxim dijous 21, “El laberinto de las Tortugas” de Buñuel, una bona ocasió per endinsar-se , repassar i aprofundir en aquest rodatge de la llegendària “Las Hurdes, tierra sin pan”. El geni de Calanda, el més universal dels nostres cineastes, va plasmar sobre el cel·luloide el tarannà rebel, profundament personal i insolent: Som ateu gràcies a Déu, frase cèlebre que ha quedat immortalitzada per a sempre mes. Com ja és habitual hi haurà col·loqui amb Salvador Simó, director del film. Ens hi veurem al Teatre de Manacor a les 19 hores.

Quatre actes dins un espai de dues hores

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorXerrant d’actes i de Tardor Poètica, divendres passat sense anar més lluny hi havia quatre actes dins un espai de dues hores. La Màgia dels Llibres a la Biblioteca (18,00 hores), conferència a l’Escola de Mallorquí sobre Els Dominics a Manacor (19,00 hores) Concert de la Simfònica al l’Auditori (20,00 hores) i Picat de Glosat al barri de Sta. Catalina (21,00 hores). Un bon ventall d’iniciatives culturals i populars …. qui en dona més?

Teruel existe, Balears NO ! al manco des de de la perspectiva nacionalista. Aquest territori d’Aragó de 135.000 habitants ha vist com el moviment ciutadà que nasqué el novembre de 1999 ha fructificat i complet majoria d’edat, aconseguint 1 diputat (de 3) i 2 senadors (de 4).
La irrupció de la candidatura Teruel Existe ha estat un dels fets més destacats de les últimes elecciones, ja que TE es presentava com una Plataforma d’electors aliena als partits tradicionals (de tota la vida). Un moviment ciutadà creat per defensar els interessos de l’Espanya buida i altres reivindicacions de les terres de l’Aragó mediterrani. A Terol, a part dels famosos Amantes i el Torico a partir d’ara tindran veu i vot al Congrés. No cal dir el preuat que serà i les contraprestacions que en trauran. I nosaltres què ?… com sempre orfes d’una vertadera representació a Madrid, ja que les formacions estatals tots sabem com funcionen….. queda molta feina per fer però els cappares de la terra nostra si haurien de posar ja i de valent.

Són tendència