Connect with us

Actualitat

Manacor imposa la primera sanció a un veïnat per abandonar una gelera a la via publica

Manacor imposa la primera sanció de 750 euros a un veïnat per abandonar una gelera a la via publica

També s’han obert els primers expedients a particulars per no recollir excrements d’animals

La Policia Local de Manacor va imposar fa uns dies la primera sanció de fins a 750 euros a un veïnat del municipi que va ser sorprès en el moment que abandonava una gelera en la via publica. El departament de Medi Ambient vol acabar amb el costum d’alguns ciutadans d’abandonar mobles i voluminosos en el carrer. Aquesta és el primer expedient que decideix obri l’Ajuntament de Manacor per aquests tipus de pràctiques molt esteses en el municipi. El Consistori té la voluntat de sancionar amb multes més elevades si es detecta que hi ha reincidència.

Aquest fet s’ha sabut aquest dimarts, en el transcurs de la roda de premsa celebrada pel regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i el tècnic Antoni Pascual, que han fet una valoració de les primeres setmanes de l’aplicació del sistema de recollida selectiva Porta a Porta iniciat el passat dia 1 d’octubre a Son Macià i a la zona de sa Torre de Porto Cristo. Llodrà i Pascual han coincidit en qualificar “d’èxit” la bona resposta obtinguda en aquest sentit per part dels ciutadans. La posada en marxa d’aquest sistema ha provocat la lògica retirada dels contenidors de rebuig i recollida selectiva, que ja no s’han esdevingut necessaris.

Llodrà ha confirmat que s’ha aconseguit reduir el rebuig a les zones on s’aplica el Porta a Porta fins a representar el 18.3% del total de residus – dades del 2019 fins al mes d’octubre –, quan el 2018, a tot el municipi de Manacor, va ser del 87%. Els representants municipals han volgut deixar clar la importància de dividir els residus entre els quals reporten ingressos – contenidors groc, blau i verd –, i els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost – residus orgànics – i els que reporten despeses – contenidor gris (rebuig).

També s’han obert els primers expedients a particulars per no recollir excrements d’animals

També s’ha anunciat la incorporació de quatre persones al departament de medi Ambient: una destinada a “instal·lacions” i tres a exercir d'”informadors ambientals”. Aquestes darreres, tenen dins les seves funcions detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats i etiquetar-lo amb un adhesiu que especifica “Algú no ho ha fet bé” i el telèfon gratuït de recollida, en el marc de la campanya contra voluminosos “Així no!”.

L’empresa adjudicatària de la neteja viaria ha acumulat fins 28.871 euros, en quatre mesos, per diverses deficiencies detectades en el servei

També s’ha aprofitat la compareixença per tractar el tema que fa referència al servei de neteja viaria. Llodrà ha explicat que durant els darrers quatre mesos s’han realitzat una quarantena de controls de qualitat mensuals per tal de detectar les deficiències en el servei. S’han aplicat fins a 28.871 euros de sanció a l’empresa adjudicatària: 8.642 al juliol, 7958 euros a l’agost, 8786 euros al setembre i 3485 euros a l’octubre. En aquest sentit, Llodrà ha volgut deixar clar que l’Ajuntament hi està a damunt i que es fa un adequat seguiment del contracte de neteja.

De cara als pròxims mesos, el departament de Medi Ambient s’ha fixat per al mes de desembre d’enguany aplicar la recollida orgànica a Porto Cristo i S’Illot.

[bctt tweet=”El departament de Medi Ambient s’ha fixat per al mes de desembre d’enguany la recollida orgànica a Porto Cristo i S’Illot.” username=”defrancdigital.com”] També s’ha previst l’entrada en servei d’una deixalleria mòbil – per residus especials com bombetes, oli, piles i petits electrodomèstics – per a tot el municipi, a partir del mes gener del 2020. I finalment, el desig d’establir el servei Porta a Porta al centre Porto Cristo, a partir del mes de gener del 2020. El departament de Medi Ambient ha obert un nou web informativa www.residusmanacor.cat.

Són tendència