Connect with us

Comunitat

Treball augmentarà un 65% les actuacions destinades a controlar el compliment de l’horari laboral

Es duran a terme campanyes específiques, entre les que destaquen actuacions a les més de 20 empreses concessionàries d’AENA i de neteja viària

La campanya d’Inspecció de Treball per lluitar contra la precarietat laboral augmentarà, durant el 2020, un 65% les actuacions destinades a comprovar el control horari de les persones treballadores. En total, es duran a terme 1.026 actuacions relacionades amb temps de treball (que inclou les hores extra i el control horari), mentre que la campanya del 2019 n’ha previstes 600.

La planificació autonòmica de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social, presentada aquest dilluns en roda de premsa, inclou també campanyes específiques per combatre millor la precarietat. Un exemple són les actuacions que es faran a les més de 20 empreses concessionàries d’AENA o les més de 20 actuacions previstes a empreses de neteja viària.

De les 16.738 actuacions planificades, gairebé la meitat són de planificació autonòmica, de les quals un 23,5% seran en matèria de prevenció de riscos laborals i un 23,5% en ocupació i relacions laborals. La resta d’ordres de servei, relacionades amb qüestions com estrangeria o economia irregular, es planificaran per part del Ministeri, que és qui en té la competència.

Es realitzaran 900 actuacions relacionades amb la contractació temporal, 200 amb la contractació parcial i 100 més en matèria de condicions salarials. A més, s’incrementaran les campanyes destinades a garantir la igualtat entre homes i dones als llocs de feina, amb 15 campanyes més que l’edició anterior, destinades a inspeccionar qüestions com la igualtat salarial, l’assetjament sexual o la discriminació en l’accés a un lloc de feina.

Pel que fa als riscos laborals, s’han planificat un total de 3.943 actuacions: es mantendran les 2.248 visites a centres de treball, es faran 100 visites més que enguany en el sector de la construcció (1010 en total) i s’han previst 280 actuacions relatives als sobreesforços, la meitat de les quals es duran a terme dins el col·lectiu de cambreres de pis.

Són tendència