Connect with us

Actualitat

Primeres intervencions a l’edifici des Sindicat de Felanitx

Primeres intervencions a l'edifici des Sindicat de Felanitx

Serviran per aturar la degradació de l’edifici i garantir-ne la seguretat, segons ha informat el Consell de Mallorca

Aquest dilluns han entrat al recinte de Es Sindicat de Felanitx la maquinària i treballadors de l’empresa pública Tragsa per iniciar les primeres intervencions a aquest edifici propietat del Consell de Mallorca.

Amb la intenció d’aturar el procés de degradació i evitar actes vandàlics a l’edifici catalogat com Bé d’Interés Cultural, el Consell inicia aquesta primera intervenció amb caràcter d’urgència, amb el vist i plau del Departament de Patrimoni. Per això, aquesta primera fase consisteix en el desbrossament a l’interior del solar no ocupat per les edificacions per retirar la mala herba acumulada a causa de I’estat d’abandonament i falta de manteniment, per iniciar just després les feines del tancament provisional del recinte, de les portes i finestres de l’edifici.
 
Tant la parcel·la com l’edificació no disposen de part dels tancaments, la qual cosa facilita l’accés de persones alienes a la propietat, que han estat duent a terme actes vandàlics a l’interior de l’edifici, com pintades, sostracció d’elements constructius, dipòsit incontrolat de tot tipus de restes d’obra, etc.

Aquestes primeres obres, que serviran per aturar la degradació de l’edifici i garantir-ne la seguretat, s’han encarregat a l’empresa Tragsa i tenen un cost previst de 20.600 euros. Es financen amb el pressupost de les inversions estatutàries destinades a la compra i rehabilitació de l’edifici, dels quals 1,9 varen servir per a l’adquisició de l’antiga instal·lació.

Es tracta de la fase prèvia al projecte de rehabilitació integral i reconversió de l’antic celler cooperatiu de Felanitx en un centre artístic de referència internacional, amb col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat  i el Govern.

Es tracta de la fase prèvia al projecte de rehabilitació integral i reconversió de l’antic celler cooperatiu de Felanitx en un centre artístic de referència internacional

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència