Connect with us

Comunitat

Palma acull la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica

Palma acull la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica

Compta amb la participació de 53 països i s’han d’establir els plans de control i limitació de pesca a l’Atlàntic i a mars adjacents, com el Mediterrani

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha inaugurat aquest dilluns la 26a sessió ordinària de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), que se celebra al Palau de Congressos de Palma. En aquesta assemblea, que compta amb la participació de 53 països i més de 700 delegats, s’estableixen els plans de control i limitació de pesca de la tonyina i espècies afins a l’Atlàntic i a mars adjacents, com el Mediterrani.

En la seva intervenció, Armengol ha defensat la pesca sostenible per protegir la biodiversitat dels nostres mars. En aquesta línia, ha considerat indispensable treballar de manera conjunta i coordinada per garantir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del planeta.

Armengol també ha reivindicat el paper de la pesca artesanal com el tipus de pesca més sostenible i, en concret, de la tonyina vermella. És per això que ha demanat, ara que l’espècie s’ha recuperat, cercar “equilibris” i afavorir els pescadors artesanals: “Hem de ser capaços de cuidar el planeta i, a la vegada, protegir l’activitat pesquera”.

La presidenta ha agraït a l’organització de l’assemblea que hagi escollit Palma per a la seva celebració i ha destacat el paper de la ICCAT a favor d’una pesca responsable i ha insistit en la necessitat “d’enfortir la labor de col·laboració” d’institucions com aquesta.

A la sessió d’inauguració també hi ha assistit el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; el president de la ICCAT, Raúl Delgado, i el seu secretari executiu, Jean Pierre Manel.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència