Connect with us

Societat

Com pots saber si ets diabètic?

Com pots saber si ets diabètic?

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Llucmajor llueix de blau per commemorar el Dia Mundial d’aquesta malaltia crònica que se celebra aquest dijous

Llucmajor ha il.luminat de blau aquest dijous l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis que se celebra avui. La diabetis és una malaltia crònica que afecta unes 64.000 persones a Balears. Tot i això, sovint passa desapercebuda perquè moltes d’aquestes persones que la pateixen no en són conscients.

El Dia Mundial de la Diabetis neix amb l’objectiu de fer-la visible i ajudar a la seva normalització, ja que és una de les malalties que més s’ha estès en els últims anys, segons l’OMS. Cada any es detecten entre 270 i 290 casos nous.

Com puc saber si som diabètic?

Hi ha diversos símptomes que ens permetrien saber -o, si més no, sospitar- que el nostre organisme té un excessiu nivell de glucosa a la sang.

Producció excessiva d’orina (poliúria)

Sensació general de cansament (astènia)

Pèrdua de pes, menjant quantitats adequades.

La diabetis és una malaltia metabòlica que es caracteritza per l’augment dels nivells de glucosa a la sang. La glucosa és un sucre que actua com a font d’energia, però si l’organisme és incapaç de beneficiar-se’n, s’acumula a la sang i provoca hiperglucèmia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència