Connect with us

Oci i Cultura

Concert contra la violència masclista

La viabilitat econòmica de la Fira de Teatre i la seguretat de Cala Varques, preguntes que trasllada El Pi al ple de Manacor

L’Auditori de Manacor s’omplirà el pròxim dimarts 26 per escoltar la veu dels alumnes de 6è de primària en el marc d’aquesta activitat organitzada pel departament d’Igualtat

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila, el professor del Conservatori, Josep Devesa, i Maria Antònia Genovard, educadora social, han presentat aquest dimecres l’activitat “Canta contra la violència masclista” en roda de premsa. 

La convocatòria reunirà l’alumnat de 6è de primària dels distints centres educatius del municipi per a realitzar un concert en rebuig a la violència masclista. Aquesta, es durà a terme just un dia després de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, marcat per les Nacions Unides, en record de les germanes Mirabal, tres dones de trenta-sis, trenta-tres i vint-i-cinc anys assassinades el 1960 per la seva oposició al règim del dictador dominicà Trujillo.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila, el professor del Conservatori, Josep Devesa, i Maria Antònia Genovard, educadora social, han presentat aquest dimecres l’activitat “Canta contra la violència masclista” en roda de premsa.

Així, l’Auditori de Manacor s’omplirà el dimarts 26 de novembre per escoltar la veu dels més petits en el marc d’aquesta activitat organitzada pel departament d’Igualtat. El concert constarà de diverses cançons, una per escola, que cerquen la conscienciació ciutadana davant la violència masclista. Segons la regidora Gomila “es tracta de mostrar una altra música, una altra realitat, per tal que, com a mínim, puguin triar”. 

Genovard, educadora social de l’Ajuntament, ha apuntat que “és molt important la feina conjunta entre centres, sortint de la zona de confort a la que estan acostumats, per tal de fer poble i compartir lluites”. Per la seva banda, el professor Devesa ha apuntat que fa mesos que l’activitat s’està preparant, però que és des del setembre que es treballa en els arrengaments i els instruments, que ompliran l’Auditori d’Alaska, Gossa Sorda o els Pets, entre altres”. 

L’activitat, que durarà de les 11 a les 14 hores, és iniciativa de l’equip d’educadors socials de l’Ajuntament en col·laboració amb el Conservatori Municipal i el Conservatori Superior de les Illes Balears i comptarà amb l’alumnat de cinquè de primària dels respectius centres. 

Són tendència