Connect with us

Actualitat

Iniciades les obres d’ampliació de la depuradora de Sa Coma

Iniciades les obres d'ampliació de la depuradora de Sa Coma

Millorarà substancialment la qualitat de l’aigua tractada que es podrà utilitzar per regar zones verdes urbanes, jardins privats i també cultius i usos agrícoles

L’Ajuntament de Sant Llorenç ja ha iniciat les obres del «tractament terciari» a la depuradora de Sa Coma. Aquestes obres permetran que aproximadament un 35% del total de l’aigua de l’EDAR pugui ser regenerada.

Aquesta aigua, que passarà per un grau de depuració molt elevat, millorarà molt substancialment la seva qualitat pel que es podrà utilitzar per regar zones verdes dels nuclis costaners del terme municipal, jardins privats i també per cultius i usos agrícoles.

Tot això serà possible gràcies a la construcció d’un dipòsit molt més gran i més bombes d’impulsió dels grups de pressió.

En aquests moments ja s’empra l’aigua depurada en el tractament secundari pel cultiu de gramínies pels animals herbívors del safari de sa Coma.

El pressupost d’aquesta millora és d’1.099.484,35 euros. Així mateix, també cal destacar la instal·lació dins el paquet de millores de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de sa Coma d’una planta solar fotovoltaica amb connexió a ret per autoconsum que produirà aproximadament 100kw/h.

Aquesta planta suposa seguir impulsant el desenvolupament i promoció de l’ús d’energies netes i renovables. En aquest cas, aquest projecte ha rebut una subvenció de 80.000 euros per a la seva realització dins el marc de pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia que té com a objectiu la promoció de plans d’acció per l’energia sostenible i la cura del medi ambient.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència