Connect with us

Comunitat

Aprovada la Declaració d’emergència climàtica a les Illes Balears

Acció reivindicativa dels centres escolars d'Artà davant l'emergència climàtica

L’acord del Consell de Govern inclou el compromís de desenvolupar polítiques d’adaptació al canvi climàtic i de planificar i executar accions en els sectors social, econòmic i territorial

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la Declaració d’emergència climàtica a les Illes Balears i es compromet a prioritzar la lluita contra l’escalfament global de manera clara i transversal. Aquesta acció de govern pretén involucrar el conjunt de l’Administració autonòmica. Per això, totes les conselleries hi han fet les seves aportacions i suggeriments, amb l’objectiu d’avançar en la lluita contra el canvi climàtic.

La Declaració d’emergència climàtica sorgeix de la necessitat d’establir polítiques reals i eficaces capaces de minimitzar el canvi climàtic sobre la base de l’Acord de París de la Convenció de les Nacions Unides, el qual estableix, entre altres objectius, limitar l’augment de la temperatura del planeta en 1,5 ºC i haver descarbonitzat l’economia a mitjan segle XXI.

S’ha de tenir en compte que les Illes Balears, per la seva condició de territori insular, són més vulnerables als efectes del canvi climàtic, com l’increment de la temperatura mitjana, la disminució de la precipitació o l’augment d’esdeveniments extrems, com ara les onades de calor o les pluges intenses. Aquests factors comporten un risc per als sectors de l’aigua, el territori, el turisme i la salut, i també per al medi natural, l’energia i el sector primari.

En aquest sentit, més del 80 % de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a les Illes Balears es concentra en dos grans sectors: la mobilitat i la producció d’electricitat. Per això, el Govern té previst posar en marxa una agenda de canvis normatius i polítiques públiques que permetin avançar cap a una transició energètica real i justa.

El 80 % de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a les Illes es concentra en dos grans sectors: la mobilitat i la producció d’electricitat

El Govern constituirà la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic. A més, es compromet a actuar en diferents matèries, així com a posar en marxa una agenda de canvis normatius i de polítiques públiques per tal de promoure una transició energètica efectiva i socialment justa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència