Connect with us

Comunitat

El Govern es proposa reduir paper i burocràcia

El Govern es proposa reduir paper i burocràcia

Aquest divendres s’ha celebrat l’acte de clausura de la Jornada sobre Administració Digital que s’ha recuperat després de la seva última edició el 2015

Aquest esdeveniment, nascut el 2005, va celebrar set edicions fins a 2015. El 2019 el Govern reprèn la seva celebració amb el propòsit de donar a conèixer la situació actual dels seus projectes d’administració electrònica i les experiències més rellevants en aquesta matèria de les diferents administracions, així com els objectius a curt i mig termini i futures línies de treball.

Segons va explicar durant el transcurs de la Jornada el director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, alguns dels objectius marcats per a l’actual legislatura passen per: augmentar l’eficiència pública i reduir la burocràcia integrant tots els tràmits; reduir els terminis d’execució dels procediments administratius; potenciar la capacitació digital per als empleats públics; i impulsar l’arxiu electrònic com a via cap a una relació amb l’Administració més senzilla, intuïtiva i transparent.

El Govern dels Illes Balears està treballant en el desenvolupament de l’administració electrònica i l’impuls de les TIC des de 2004. Des de l’inici de les jornades, els avanços van anar encaminats a complir amb la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics i, en aquest sentit, es van desenvolupar i van implantar les eines d’administració electrònica del moment (ROLSAC, SEUCAIB, REGWEB, SISTRA, GUSITE, IBKEY).

“Avançam cap a una Administració sense paper i completament disponible online en qualsevol moment des de qualsevol lloc. En aquesta transformació, les noves tecnologies jugaran un paper molt important, de fet ja s’estan començant a veure pilots en l’Administració Pública”, ha destacat la consellera Isabel Castro en referència a tecnologies com IA, Cloud, Blockchain, Machine Learning, Big Data, Virtual/Augmented Reality, IoT, 5G, etc.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència