Connect with us

Opinió

Sa Fundació Jaume III, Margarita ‘Gari’ Durán, Manacor, el 10-N i ‘Un que se va fer es mort per no pagar es deutes’

Sa Fundació Jaume III, Margarita 'Gari' Durán, Manacor, el 10-N i 'Un que se va fer es mort per no pagar es deutes'

El 10-N toquen eleccions, urnes al carrer i festa democràtica una mica light i tal volta passada per aigua

Margarita ‘Gari’ Durán Vadell.

Fa uns dies una curiosa entitat anomenada Sa Fundació Jaume III va organitzar un acte a Manacor. Per tal de concretar direm que va ser en el Molí d’en Sopa. El motiu de la trobada no era altra queper lliurar el IV Premi literari Gabriel Maura en mallorquí. La gala fou un acte per reivindicar i dignificar el mallorquí i de passada la cultura balear. Fins aquí tot bé, ja sabem qui són els gonellistes i com actuen. Un fet que ens va sorprendre va ser que la vicepresidenta d’aquesta Fundació és na MargaritaGariDurán Vadell (Melilla,1963), historiadora i política mallorquina, exsenadora del PP (2011 – 2015) i també directora insular de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca (2011) a més d’altres càrrecs que va ocupar durant un bon grapat d’anys. La cosa va experimentar un canvi considerable quan l’any 2017, ara fa dos anys, naGari‘ va decidir donar per acabada la seva vinculació política amb el PP i decidir donar-se de baixa. Ella va justificar la seva decisió a un “gir ideològic”. Suposam que aleshores deu estar a prop dels Campos, Salvá i Cia.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorAquesta dona té descendència manacorina per part de mare, Vadell, que és familiar de la també política manacorina, Maria Antònia Vadell. No cal dir que d’ideologies clarament oposades. Res més que una anècdota, així com que el seu germà Rafael Durán Vadell (Barcelona, 1972) també polític del PP, exportaveu a Cort, regidor i expresident de l’Institut Municipal d’Esports, fou detingut el 2009 en el marc de l’Operació Espada relacionat amb el cas Palma Arena, en temps d’en Matas. No sabem si encara manté la militància o no.

És curiós allò que diu la Viquipèdia d’ell: “sota la pressió dels sectors més ultra de Palma, l’any 2006 es va oposar contra la reedició de les guies d’educació sexual patrocinades per la marca Durex i l’entitat bancària (aleshores) Sa Nostra”. Vaja quins historials per tenir ambdós una cama manacorina.

Hi ha representació manacorina a les llistes de tres partits: PSOE, Unides Podem i MÉS.

El 10-N toquen eleccions, urnes al carrer i festa democràtica una mica light i tal volta passada per aigua. Hi ha representació manacorina a les llistes de tres partits:

Amanda Fernàndez Rubí (PSOE)
Xavier Morell Sansó (Unides Podem)
Carme Gomila Domínguez (MÉS)

Tots tres candidats amb poques possibilitats de sortir elegits, com sempre. Els manacorins històricament mai han tingut pes polític a les Institucions, tot el contrari dels inquers que governi qui governi a Ciutat sempre han i estan molt ben col·locats. Feu una mica de memòria a escala autonòmica i estatal…. no hi ha dubte que la Ciutat de les mil-i-una Fires quasi sempre en surt molt beneficiada.

Els veïnats de la barriada de Santa Catalina estan de festes i com sempre organitzen un bon enfilall d’actes per a totes les edats: basta mirar l’original cartell que ens il·lustra ‘Un que se va fer és mort per no pagar deutes’ és el títol de la rondalla que es representarà el pròxim dissabte a les 11 hores a la plaça de la barriada. Per cert, un títol tan verídic com el fet d’aquell matrimoni que oficialment es divorciaren per no pagar els deutes del seu negoci i sobre el que darrerament ha caigut una dura sentència.

'Un que se va fer és mort per no pagar deutes'

Els veïnats de la barriada de Santa Catalina estan de festes i com sempre organitzen un bon enfilall d’actes per a totes les edats: basta mirar l’original cartell que ens il·lustra ‘Un que se va fer és mort per no pagar deutes’.

 

 

Són tendència