Connect with us

Actualitat

La nova rotonda de Consolació, entre Santanyí i s’Alqueria Blanca, dur camí de ser realitat

La nova rotonda de Consolació, entre Santanyí i s'Alqueria Blanca, dur camí de ser realitat

L’Ajuntament i el departament de Mobilitat del Consell han acordat petites modificacions; el projecte està pràcticament redactat perquè pugui ser licitat pròximament

És considerat un dels punts més complicats de la xarxa viària del municipi de Santanyí: el desviament del camí de sa Teulera cap al puig de Consolació. Ja fa temps que l’Ajuntament de Santanyí va proposar fer una rotonda en aquest encreuament, i ara està a punt de fer les darreres passes perquè sigui una realitat. Aquest dijous s’han reunit, a la seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, el conseller, Iván Sevillano i el seu equip, amb una representació del consistori santanyiner, encapçalada per la batlessa del municipi, Maria Pons, que han tingut l’oportunitat de conèixer i veure de primera mà que el futur projecte.

Mobilitat ja té tota la documentació de la cessió dels terrenys on s’ha de fer la nova rotonda i el projecte està llest per poder començar les obres. A la reunió celebrada avui s’han decidit una sèrie de petits canvis perquè la nova infraestructura s’adapti de la millor manera possible a la futura ronda de circumval·lació de s’Alqueria Blanca, que partirà exactament des d’aquesta rotonda. L’acord sobre aquestes modificacions es produeix per no haver d’esperar a l’inici de les obres de la futura ronda per tenir la rotonda de Consolació, i per minimitzar la feina d’encaixar els dos projectes quan sigui el moment. Per fer la nova rotonda, es preveu una despesa que podria rondar el mig milió d’euros, i s’espera que la seva licitació sigui en els pròxims mesos.

Segons la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “estam molt satisfets de poder dir que veurem la rotonda de Consolació ben aviat. És complicat posar una data per l’inici de les obres, però si ja es podrà licitar l’obra, vol dir que estarem una passa més a prop d’eliminar un dels punts més negres de les carreteres del nostre municipi. A més, aquesta és el punt on començarà la nova ronda de s’Alqueria Blanca, que també esperem que sigui una realitat aquesta legislatura”.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha traslladat a l’Ajuntament la seva voluntat que la ronda de s’Alqueria sigui una realitat abans que acabi el seu mandat (2019-2023). Ara mateix, el traçat de la nova via encara està pendent de rebre el vistiplau de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, abans de poder seguir la seva tramitació, i començar a redactar un projecte definitiu.

El conseller, Iván Sevillano, ha traslladat a l’Ajuntament la seva voluntat que la ronda de s’Alqueria sigui una realitat en la present legislatura

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència