Connect with us

Actualitat

Els motius pels quals el PP de Manacor justifica el seu vot en contra del PGOU aprovat

Els 10 motius pels quals el PP de Manacor justifica el seu vot en contra del PGOU aprovat

Els conservadors diuen “lamentar profundament la intolerància i falta de respecte de la resta de formacions polítiques presents a l’Ajuntament de Manacor davant la nostra negativa a donar suport al Pla General”

El Partit Popular de Manacor ha emès aquest dimecres una nota de premsa on diuen “lamentar profundament la intolerància i falta de respecte de la resta de formacions polítiques presents a l’Ajuntament de Manacor davant la negativa del Partit Popular a donar suport al Pla General”.

Segons el text, “si bé no volem assumir el paper de víctimes, perquè la nostra naturalesa no és aquesta, no podem deixar de denunciar uns fets que resulten vergonyosos per qualsevol persona amb seny. Entenem que la resta de formacions polítiques discrepin de les nostres opinions, com nosaltres discrepam de les seves. Però aquest fet no justifica utilitzar menyspreus de caràcter personal ni exhibir formes poc decoroses des del punt de vista de l’educació i el respecte. Aquestes no són les maneres de construir la societat del futur”, afegeixen.

Des del PP diuen tenir molt clar que “volem Pla General, però NO el document que s’aprovà el passat dilluns. Al nostre entendre, es tracta d’un Pla que afectarà negativament a la majoria de manacorins i manacorines de classe mitjana, ja que, entre altres qüestions hipotecarà les generacions futures en privar-les de poder accedir a habitatges que s’adaptin a les seves necessitats i a preus raonables”.

CONTINUACIÓ DEL COMUNICAT EMÈS PEL PP DE MANACOR

ON ÉS LA RESPONSABILITAT?

Des que el Tribunal Suprem, el desembre de 2017 es pronuncià i creà jurisprudència quant a poder demanar indemnitzacions milionàries per les zones verdes, des del Partit Popular vam replantejar la situació.

L’escenari havia canviat. L’amenaça que existia el juny de 2016, quan s’aprovà inicialment el PGOU, i al qual el Partit Popular donà suport, havia desaparegut.

Arribat aquest punt, ens resulta tremendament sorprenent el canvi de parer de les formacions que conformen l’actual equip de govern. Quan el 2016 l’Ajuntament de Manacor corria el risc real d’entrar en fallida per mor de la delicada situació de les zones verdes (ens enfrontavem a més de 500 milions d’euros d’indemnitzacions), tant PSIB-PSOE, com MÉS-Esquerra i Unides Podem van manifestar que “entenien” la delicada situació però que s’abstenien.

Una vegada arriben al govern municipal la cosa canvia. La necessitat de donar llum verda a un document que, tal com manifesten públicament, no se senten seu, es torna imperiosa. Sembla una qüestió a vida o mort. Per justificar les seves presses parlen de “responsabilitat municipal”. 

Ens demanem a on era aquesta responsabilitat municipal a l’estiu del 2016 quan l’Ajuntament estava en un risc real de fallida. La seva abstenció no va ser una mostra de la “responsabilitat” que ara reclamen. I les seves formes actuals tampoc són mostra de respecte per la discrepància natural en una societat diversa com la nostra.

Per hipocresia s’entén reclamar allò que no s’està disposat a donar als demés.

UN PLA GENERAL GESTAT PER UNS I COVAT PELS ALTRES

Des del Partit Popular, exposem clarament el canvi de parer de la nostra formació quant al Pla General. És totalment legítim rectificar, i no ens empegueïm per haver-ho fet.

Des del moment en què el Suprem crea jurisprudència i l’escenari canvia (si bé alguna sentència podria ser milionària, no seran la majoria. En absolut), el Partit Popular, el qual fa més d’una dècada que no té vinculació amb el departament d’Urbanisme, ja mostrà les seves reticències a l’equip de govern a la passada legislatura.

Ens sorprèn ara la seva actitud excessiva, histriònica i nirviosa en saber que el Partit Popular no donaria suport al PGOU. Des del PI ja sabien, des de la passada legislatura, que la nostra formació no combregava amb el Pla General plantejat. Així, els apunts que es feien des del Partit Popular al respecte, eren ignorats.

L’actual Pla General fou gestat en els 144 dies de govern de MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Unides Podem de la passada legislatura. Posteriorment fou covat pel PI. I ara, uns i altres el fan néixer.

Per això,  podem entendre la seva defensa aferrissada del document. Tot i que és un Pla fet de pressa i corrent per la pressió i amenaça de les indemnitzacions milionàries per les zones verdes. Una vegada s’esvaeix aquesta amenaça, no entenem però l’interès a seguir endavant amb un Pla que condemna el centre històric, duent a la mort també al comerç local i que perjudica seriosament la tipologia típica manacorina (no només urbanística, també com a model familiar).

Des del Partit Popular estam convençuts que la resta de formacions polítiques saben bé que aquest Pla General no afavoreix, en absolut, l’interès general dels ciutadans i ciutadanes de Manacor. El defensen per distints motius i interessos.

La seva actitud intolerant, intransigent i maleducada del plenari del passat dilluns va deixar ben palesos els nirvis que tots ells conren per haver donat suport a un Pla que, saben, no és bo.

Així mateix, no entenem tampoc la lògica que aplica l’equip de govern municipal en aprovar provisionalment un document, del qual (abans i tot d’aprovar-lo) ja avancen que tenen intenció de modificar. No hauria estat més pràctic i lògic refer el document? O aquest fet hauria suposat no poder gaudir del titular que molts d’ells anhelaven?

No podem més que lamentar la condemna urbanística que patirà Manacor (durant dècades capital del Llevant) per un titular d’un dia de l’esquerra.

Són tendència