Connect with us

Oci i Cultura

El Consell impulsa l’Any Salvà

El Consell impulsa l’Any Salvà

Nascuda a Llucmajor, va ser considerada la primera poeta moderna en llengua catalana

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat aquest dimecres el programa d’actes de l’Any Salvà, acompanyada del director insular de Política Lingüística, Lluís Segura; la regidora de Cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells.

Durant la roda de premsa, Busquets ha explicat que la presentació s’ha fet coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l’escriptora, la primera poeta moderna en llengua catalana, i que el programa d’actes vol difondre «la seva figura i obra, amb un doble objectiu cultural i també de normalització lingüística», amb diferents activitats que conviden a la lectura de les seves obres.

El programa inclou tallers, conferències, propostes educatives per a escoles, l’espectacle Som tantíssimes, rutes literàries i un club de lectura en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca. Amb el lema «Pues i flors té el roserar» es pretén destacar «l’esperit de sacrifici i lluita que va guiar Maria Antònia Salvà per incorporar-se a un entorn sociocultural i per incorporar-se com a dona a l’àmbit de la cultura i creatiu», segons ha dit la consellera.

Precisament, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha destacat que «en vida i també després de morta» Maria Antònia Salvà ha hagut de lluitar contra tres prejudicis «que no tenen cap sentit ni cap justificació»: el fet de néixer dona en un món d’homes, viure i escriure en un món rural, i el centralisme excessiu que de vegades impera en el món de la cultura.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència