Connect with us

Actualitat

Felanitx detecta una desena de locals comercials que estan sent llogats com a habitatges

Felanitx detecta una desena de locals comercials que estan sent llogats com a habitatges

L’Ajuntament anuncia que perseguirà i sancionarà a tots els propietaris que és dediquin a aquest tipus de practiques il·legals

La regidoria d’urbanime de l’Ajuntament de Felanitx ha informat en el dia d’avui que s’obriran procediments sancionadors urbanístics a tots aquells propietaris de comerços que sense fer el canvi d’ús de l’immoble, l’hagin convertit en residència. La problemàtica s’ha detectat com a conseqüència d’empadronaments de ciutadans en diferents zones on hi ha comerços buits o mitjançant denúncies de veïnats. Aquesta situació no només passa a Felanitx, a Portocolom també s’està duent a terme aquesta pràctica, segons ha reconegut el propi Consistori.

A partir d’ara el procediment per a iniciar un expedient d’infracció urbanística serà el següent:

– Denuncia d’un particular
– Detecció d’ofici, principalment per l’empadronament a un local comercial. – Denúncia policial o per part del celador municipal.

En aquest moment el departament d’urbanisme comprovarà quins són els propietaris de l’immoble i quants inquilins l’habiten. Es verificarà si l’ús és l’adequat, ja que hi ha la possibilitat que el local hagi fet el canvi d’ús de local a habitatge.

En cas d’irregularitats, el presumpte infractor haurà de fer el tràmit sempre que el local compleixi amb els requisits adequats per a passar a habitatge. El propietari tindrà un termini legal per regularitzar la situació. Si no es compleix, derivarà en una sanció, una multa econòmica que pot arribar a ser del 50 per cent del valor de l’edificació.

Aquesta situació no sols es dóna en el casc urbà de Felanitx, a Portocolom també s’han detectat aquest tipus de pràctiques

La regidora d’urbanisme, Gràcia González ha indicat que “degrada la imatge dels habitatges, la qualitat no és l’adequada, ja que són locals que no estan preparats per viure i les condicions de salubritat tampoc són òptimes. Per aquest motiu l’equip de Govern ha decidit posar fil a l’agulla, se sancionarà a tots aquells propietaris que de manera incorrecta emprin els seus locals com habitatges per llogar”.

“Aquesta situació degrada la imatge dels habitatges, la qualitat no és l’adequada, ja que són locals que no estan preparats per viure i les condicions de salubritat tampoc són òptimes”, segons la regidora d’urbanisme, Gràcia González

Segueix llegint
Publicitat
1 Comentari

1 Comentari

  1. juan

    7 novembre, 2019 at 12:08 pm

    De pel.licula aquest consistori de Felanitx.. i pensen on aniran a viure aquesta gent… enlloc de donar solucions i poder adaptar aquests locals per viure.. sempre es clar que sigui habitable. només posen problemes. Han fet un pensament en ses cases okupades… que fan por en quant a habitalitat… o en ses infraccions urbanistiques que ni hi a cententars i es fiquen en quatre locals….

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència