Connect with us

Actualitat

La unitat bàsica de salut de Cala Millor estrena noves dependències

L’Ajuntament de Son Servera ha cedit el pis de dalt i ha condicionat l’edifici

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat aquest dijous la unitat bàsica de Cala Millor amb motiu de la finalització de les obres de reforma i ampliació que s’han duit a terme per oferir una qualitat assistencial més alta a la població i més comoditat als professionals que hi fan feina. La realització d’aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Servei de Salut de les Illes Balears i l’Ajuntament de Son Servera.
Així, el consistori ha cedit el pis de dalt de l’edifici on està ubicada la unitat bàsica de salut de Cala Millor i ha assumit les despeses de l’ampliació per condicionar-lo com a centre sanitari. També ha instal·lat un ascensor per a pacients amb mobilitat reduïda. Per la seva part, el Servei de Salut ha dotat la unitat bàsica del mobiliari clínic i de l’equipament informàtic.
D’aquesta manera, en el pis de dalt, que té una superfície de 105 m2, s’han habilitat dues consultes i una sala polivalent, que s’afegeixen a les sis de què disposava la planta baixa del centre. Amb aquesta ampliació es dona resposta a la manca d’espai per poder atendre els pacients amb més comoditat, una necessitat plantejada fa temps.

Activitat de la UBS de Cala Millor i cartera de serveis

La unitat bàsica de Cala Millor depèn del centre de salut de Son Servera i atén una població de prop de 6.363 usuaris (5.350 adults i 1.013 infants). Actualment hi fan feina tres metges especialistes en Medicina Familiar, un pediatre, dues infermeres i dos auxiliars administratius, però a partir de l’ampliació de la UBS es preveu comptar amb un altre metge de família a temps parcial i una altra infermera també a temps parcial per millorar l’assistència a la població.

Els professionals de la unitat bàsica de salut de Cala Millor varen atendre l’any passat 12.250 consultes, concretament 7.244 consultes de medicina de família, 3.848 d’infermeria i 1.158 de pediatria.

La cartera de serveis ofereix atenció mèdica i d’infermeria; programes d’atenció domiciliària; extraccions de sang i analítiques; control d’anticoagulació oral (Sintrom®); programes d’atenció a malalties cròniques (hipertensió, diabetis, dislipèmies, obesitat, malalties respiratòries…); programa de salut infantojuvenil (revisions de salut, vacunacions…), i activitats preventives i de promoció de la salut. Els usuaris hi són atesos els dilluns, dimarts i divendres, de 8.00 a 15.00 h, i els dimecres i els dijous, de 8.00 a 20.00 h.

Són tendència