Connect with us

Opinió

Els privilegis de la Rafa Nadal Academy by Movistar

Els privilegis de la Rafa Nadal Academy by Movistar

…la meva pregunta és: aquest complex esportiu gegantí de Manacor hauria tingut les facilitats urbanístiques que ha tingut, si darrere no hi hagués l’emporio Nadal?

Ja hi tornam a esser. Un cop més comprovam que cap als poderosos, tot son facilitats per part de l’administració. No negaré que aquesta corporació, fonamentada en el prestigi esportiu de Rafa Nadal, pugui aportar grans guanys a determinades persones i algunes empreses. i, fins i tot generar llocs de feina (he mirat les seves ofertes i la veritat és que no són tantes, i la majoria de baixa qualificació, i amb sou sense especificar) però la meva pregunta és: aquest complex esportiu gegantí de Manacor hauria tingut les facilitats urbanístiques que ha tingut, si darrere no hi hagués l’emporio Nadal?. Perquè aquesta és la qüestió: si Rafa Nadal pot fer gairebé el que li dóna la gana només «per ser vos qui sou» ens trobam davant un cas de prevaricació per part de les autoritats que concedeixen els permisos per fer aquestes coses.

D’una altra banda, cal considerar que aquest negoci s’insereix dins allò que s’anomena «indústria turística». Així com hi ha turisme de sol i platja, de gateres i drogues, de ciclistes… aquests són de tenis, però al cap i a la fi, suposen més turisme en un territori ja saturat. De diversificació de l’economia balear i canvi del model productiu, res de res. Això és més del mateix, es digui Rafa Nadal Academy by Movistar o es digui Thomas Cook. Hem vist massa vegades com es munten empreses gegantines amb l’esquer de la creació de llocs de feina, uns llocs de feina que tenen un efecte crida i acudeix un eixam de gent de fora per treballar —només alguns dels que arriben— en condicions deplorables per sous que en alguns casos no basten ni per pagar el lloguer d’una casa digna. Llavors quan els empresaris consideren que és oportú (per a ells, és clar), tanquen el negoci i nosaltres, tots, ens hem de fer càrrec de les despeses. Alerta! No vull dir que en aquests sigui el cas del negoci dels Nadal, però em sembla que tenc dret a desconfiar; aquesta no és la manera de diversificar l’economia.

Per cert, ara que uns xinesos han comprat els hotels de Thomas Cook, us sembla que encara serà necessari destinar fons públics a compondre el desastre que aquesta fallida fictícia ha provocat?.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència