Connect with us

Actualitat

Manacor dóna llum verda a l’aprovació inicial del PGOU, amb el vot en contra del PP

Manacor dóna llum verda a l'aprovació inicial del PGOU, amb el vot en contra del PP

La resta de partits amb representació municipal coincidiren a l’hora de qualificar la decisió de “fita històrica”

La totalitat de grups municipals, amb l’excepció del PP que va decidir votar en contra de la seva aprovació, van coincidir en qualificar de “dia històric”, l’aprovació inicial del PGOU del municipi. D’aquesta forma el municipi deixa enrere les NNSS que han regit l’urbanisme en el municipi des de 1980. Un Pla General, que en paraules de la regidora d’urbanisme, Núria Hinojosa, permet desbloquejar problemes històrics que ha vingut sofrint el municipi de Manacor en estigueu-vos últims anys que , entre altres qüestions, afavorirà a nuclis costaners com són el cas de Calçs de Mallorca, Cala Anguilla o S’Estany donin Mes que s’han vist molt desfavorits al llarg de tots aquests any.

Hinojosa va destacar la importància d’aprovar el Pla General valorant la feina feta per la part tècnica i la voluntat política i explicant el positiu que aquest aportarà al municipi. Així mateix  va voler també felicitar la tasca prèvia de l’anterior equip de govern. “Nou model de ciutat i un municipi més amable amb la ciutadania i el medi ambient” com a eixos centrals de la seva defensa. Durant la segona intervenció, la regidora d’Urbanisme ha remarcat que el Pla General és “viu”, com tots els partits d’esquerres han defensat; deixant clar que el pla no és només millorable sinó que s’ha de treballar per a fer-ho. “El nostre exercici de responsabilitat es basa a no condemnar al nostre municipi a unes normes subsidiàries obsoletes”.

“Nou model de ciutat i un municipi més amable amb la ciutadania i el medi ambient”, segons Núria Hinojosa (PSIB-PSOE)

Carles Grimalt, portaveu d’Unides Podem, va dir en la seva única intervenció que des del 1997, en la seva tasca periodística, sempre s’ha sentit parlar del Pla General de Manacor i mai cap govern ha estat capaç d’aprovar-lo. En aquest sentit, va voler expressar el seu vot de confiança a un Pla General molt necessari, una confiança basada en totes les persones que hi han treballat i en un pla que és “viu”, no quelcom inamovible.

“El meu vot de confiança a un Pla General molt necessari, una confiança basada en totes les persones que hi han treballat i en un pla que és “viu”, no quelcom inamovible”, segons Grimalt (Unides Podem)

Joan Gomila, portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo – Silloters i Simpatitzants (AIPC-SyS), va destacar que les normes subsidiàries duien sobre la taula quaranta anys i que, en aquest sentit, més enllà d’estar-hi a favor o en contra l’aprovació del Pla General és una necessitat. Durant la segona intervenció va criticar la posició del Partit Popular, no donant crèdit a la posició contrària dels conservadors quan, per un costat, formaven part del govern que en feu aprovació inicial i, per l’altre, no és opcional sinó un tema de necessitat. Finalment ha volgut deixar clar que des d’AIPC-SyS “hem vingut a col·laborar i no a ser obstacle i, en aquest sentit, aprovarem el Pla General”.

“Donar el seu suport al nou PGOU no és opcional (en referència al PP), sinó un tema de necessitat”, segons Joan Gomila (AIPC-SyS)

Bel Febrer Ajuntament de Manacor

Bel Febrer (El Pi) va carregar durament contra el Partit Popular titllant al grup d'”irresponsable, deslleial i indigne”, per la seva posició i pel tracte als seus predecessors de grup. A l’actual regidora d’urbanisme, Núria Hinojosa, li va demanar més modèstia i humiliat.

Bel Febrer, portaveu de Proposta per les Illes (PI), va voler ressaltar que l’aprovació del nou Pla suposava “una fita important”, perquè és la continuació de la seva tasca. En concret, l’aprovació inicial que es va aprovar quan era la titular de l’àrea d’urbanisme, la passada legislatura. A més, va dir que amb la mateixa composició consistorial, canviant els de l’oposició al govern i els del govern a l’oposició, les opinions canvien; fet que va crítica i retreure a l’actual equip de govern en un to bastant dur i directe. Durant la segona intervenció, va reproduir una llista de qüestions positives que aporta el pla denotant el seu vot favorable “per responsabilitat i perquè creiem en el document”. A més, va carregar durament contra el Partit Popular titllant al grup d'”irresponsable, deslleial i indigne”, per la seva posició i pel tracte als seus predecessors de grup. A l’actual regidora d’urbanisme, Núria Hinojosa, li va demanar més modèstia i humiliat. Va lamentar també les diferències de tarannà de la regidora socialista durant la seva etapa en l’oposició i la seva actual responsabilitat en el govern municipal

Bel Febrer (El Pi) va carregar durament contra el Partit Popular acusant-los d'”irresponsables, deslleials i indignes”, per la seva posició i pel tracte als seus predecessors de grup

Moment en què els quatre regidors del PP voten en contra de l'aprovació del nou PGOU.

Moment en què els quatre regidors del PP voten en contra de l’aprovació del nou PGOU.

Maria Antònia Sansó, portaveu del Partit Popular (PP), va exposar des del primer moment la seva posició contrària al Pla General. Un Pla que a parer seu deixarà un Manacor “sense habitatge”. Així mateix, i com a exercici de responsabilitat, es va oferir a l’equip de govern per aturar el Pla i començar la seva tramitació de bell nou introduint canvis substancials. Durant la segona intervenció, Sansó va insistir a dir que des del Partit Popular “volem un Pla General” i ha plantejat un escenari de futur totalment desolador per al municipi si el Pla elevat a la consideració del Ple finalment s’aprovava.

Maria Antònia Sansó (PP) va plantejar un escenari de futur totalment desolador per al municipi si el Pla elevat a la consideració del Ple finalment s’aprovava

Finalment, Joan Gaià, el portaveu de MÉS + Esquerra va explicar que el Pla General proposat no és el pla de Més + Esquerra però que és el millor dels possibles avui. Per altra banda, va voler destacar l’essència verda del Pla i el nou model de ciutat que planteja. Protecció del territori, reducció del sostre poblacional i un Pla General “viu” com a eixos centrals de la defensa dels eco sobiranistes. Durant la segona intervenció va parlar  de “republicanisme”, deixant clar que la “república” no és deixar de tenir rei sinó plantejar la construcció de la nostra societat sota els valors cívics, saber sumar per avançar cap a una societat més “republicana”, és a dir, centrada en el “poble” i no en els interessos particulars i especulatius – fent sobretot referència al Partit Popular.

“No és el pla de Més + Esquerra, però és el millor dels possibles avui”, segons Joan Gaià (MÉS + Esquerra)

Abans de passar a votació de l’únic punt de l’ordre del dia, el batle Miquel Oliver també va voler dirigir unes paraules al plenari. Va agrair a la gent que havia fet possible el Pla General, “una obra col·lectiva que no acaba d’agradar del tot a ningú, precisament perquè és filla de molts de pares i de moltes mares”. En aquest sentit va agrair la feina dels tècnics i dels delegats d’Urbanisme que han participat en la seva redacció durant els últims anys. Oliver va remarcar que per a ell “és molt fàcil votar a favor d’aquest Pla General donat que s’abandonen definitivament les Normes Subsidiàries de 1980, s’augmenta considerablement el sòl rústic protegit i, sobretot, baixa espectacularment el sostre poblacional amb prop de 120.000 habitants menys”. Finalment, va voler agrair també la tasca de tres dones: la de la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, la de l’exdelegada d’Urbanisme, Bel Febrer, i l’arquitecta feminista Itziar González.

“Una obra col·lectiva que no acaba d’agradar del tot a ningú, precisament perquè és filla de molts de pares i de moltes mares”, va declarar el batle, Miquel Oliver

Així, el Pla General va quedar aprovat per 17 vots a favor – MÉS + Esquerra, PSIB-PSOE, Unides Podem, el PI i AIPC-SyS – i quatre vots en contra – PP.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència