Connect with us

Opinió

Qui és Ports de les Illes Balears?

Qui és Ports de les Illes Balears?

Una de les primeres preguntes, enmig de les protestes, que es feia la gent era si un organisme, per molt públic que sigui, pot fer obres sense permís municipal i sense un projecte en regla

Les alarmes entre la gent de Felanitx i Portocolom botaren a l’inici d’aquesta setmana. Sembla que de sobte aparegueren uns operaris i començaren a fer un camí de ciment per la vorera de la mar en una zona de pins, a continuació de les barraques de Can Tacó en direcció a sa Bassa Nova. Ben aviat les xarxes anaren plenes de queixes i protestes contra aquesta nova invasió de ciment en una de les poques zones naturals que romanen a Portocolom. Com és natural les crítiques de la gent es dirigien contra PortsIB, una entitat que no s’ha distingit mai per tenir en compte les opinions de la gent, i si, per atendre interessos que en el millor dels casos es poden considerar com a tèrbols. Una de les primeres preguntes que es feia la gent era si un organisme, per molt públic que sigui, pot fer obres sense permís municipal i sense un projecte en regla.

Qui és Ports de les Illes Balears?

Aquesta setmana començaren a fer un camí de ciment per la vorera de la mar en una zona de pins, a continuació de les barraques de Can Tacó en direcció a sa Bassa Nova.

Des de l’ajuntament, no hi ha, per ara, cap resposta. Només el grup Bloc per Felanitx, membre de l’equip de govern, publicà un comunicat la nit de dimarts, dia 29, explicant que PortsIB havia dit que posarien un camí de blocs de marès, però no digueren res d’obres ni de cimentacions. A més, demanen a PortsIB que aturin les obres i retornin la zona a l’estat original. Com és costum, les obres continuen, i a bon ritme.

El poc respecte que l’organisme responsable dels nostres ports amb el medi natural, és prou conegut, i no ens ha d’estranyar que a la gent li entri el neguit quan comencen aquestes maniobres. En temps de la batlessa Soler varen omplir de llots i materials procedents dels dragats, tot el cul de la Bassa Nova; la mateixa Soler va assegurar que ho retirarien; encara ara hi són, i es parla d’un projecte per fer-hi un aparcament, una rampa per varar embarcacions i un edifici que podria allotjar una cafeteria. Els que tenim més anys recordam com la zona entre les parts de la Duana i la Capella, era un espai públic obert a tot el poble, avui, per obra i gràcia de Ports de les Illes Balears, és una zona d’aparcaments i serveis administrada de manera exclusiva pel Club Nàutic. Una situació que ha fet malbé la imatge tradicional de l’arribada a Portocolom, avui tapada per les embarcacions varades sobre l’asfalt. I tampoc està gens clar on van a parar les restes de pintura i altres substàncies emprades en la reparació dels vaixells.

El poc respecte que l’organisme responsable dels nostres ports amb el medi natural, és prou conegut, i no ens ha d’estranyar que a la gent li entri el neguit quan comencen aquestes maniobres

Fotos: Mariantònia Porcel

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència