Connect with us

agenda

A l’Espai 36 de Sant Llorenç: Presentació del conte “Hem viscut sa torrentada”

A l'Espai 36 de Sant Llorenç: Presentació del conte "Hem viscut sa torrentada"

Patrícia García i Rubén Reinos presentaran aquest dijous un relat psicoeducatiu per als menors que han estat testimonis d’una situació catastròfica

Serà aquest dijous 31, a partir de les 11,30 hores del matí a l’Espai 36. Tindrà lloc la presentació del conte Hem viscut sa torrentada, de Patrícia García i Rubén Ceinos, amb il·lustracions de Toni Garsan. La presentació serà a càrrec del batlle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs; de la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la doctora Joana Maria Seguí, i dels autors. El volum l’ha editat Edicions UIB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, i se n’han imprès 400 exemplars per als escolars de la zona (Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió i Sa Coma).

També assistiran a la presentació una representació dels equips directius i dels delegats dels cursos dels centres educatius de Sant Llorenç des Cardassar, Sa Coma i Son Carrió.

El conte, basat en la catàstrofe real que va tenir lloc el 2018 al municipi de Sant Llorenç des Cardassar, narra la història de diversos personatges que sobreviuen a una torrentada i que posteriorment reben suport psicològic, tant els primers dies com mesos després.

Amb aquest llibre, els autors pretenen crear un material psicoeducatiu per a les persones, especialment menors, que han viscut o han estat testimonis d’una situació catastròfica inesperada. El fet de descriure l’incident i de reflexionar-hi pot proporcionar un marc adequat per recordar la situació viscuda, i així ajudar a prevenir l’aparició del trastorn d’estrès posttraumàtic.

Són tendència