Connect with us

Societat

Polèmica per un estudi de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que rastrejarà durant dies els nostres mòbils

Polèmica per un estudi de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que rastrejarà durant dies els nostres mòbils

Durant vuit dies, estudiaran els nostres moviments en els cascs urbans, els moviments que fem per a anar a fer feina i les sortides per vacances

La proposta en un primer moment ha provocat cert temor, per raons de privacitat, entre alguns sectors de la societat. L’anunci en un primer moment no ha agradat a tothom. I és que l’Institut d’Estadística espanyol té previst dur a terme aquest pròxim mes de novembre un macro estudi demogràfic i de mobilitat dels ciutadans de l’estat. I ho farà mitjançant les dades anònimes que transmetin els telèfons mòbils de tots els usuaris de Movistar, Vodafone i Orange.

Durant vuit dies que han seleccionat dels propers mesos, estudiaran els moviments que fa la gent entre unes ciutats i unes altres, els desplaçaments per anar a la feina i les sortides per vacances. També els servirà per saber quanta gent hi ha a cada població (de més de 50 habitants). Els dies seleccionats per mesurar les ubicacions i moviments de la població són els dies 18, 19, 20, 21 i 24 de novembre, el dia de Nadal i, el 2020, el 20 de juliol i el 15 d’agost.

Responsables de les principals operadores de mòbils han explicat que la informació publicada sobre l’estudi és certa, i que les dades que es proporcionaran a l’INE no inclouen cap dada personal de cap usuari (ni tan sols el número de mòbil). L’únic que cediran és la quantitat de línies connectades a cada antena de telefonia mòbil en cada moment, i els desplaçaments que han fet.

Són tendència