Connect with us

agenda

Projecció de la pel·lícula ‘Trinta Lumes’ i col.loqui amb Diana Toucedo

Projecció de la pel·lícula 'Trinta Lumes' i col.loqui amb Diana Toucedo

El pròxim dijous, 7 de novembre, a partir de les 19 hores, al Teatre de Manacor

El Teatre de Manacor acollirà el pròxim dijous, 7 de novembre, la projecció de la pel.lícula ‘Trinta Lumes’. L’acte comptarà amb la presentació i posterior  col·loqui amb la directora, Diana Toucedo. La xerrada amb els assistents serà conduïda per Maria Magdalena Gelabert.

L’Alba té dotze anys i vol descobrir tot el que la mort té de desconegut, misteriós i fascinant. Ella i el seu millor amic, en Samuel, entren a cases abandonades, recorren pobles destruïts i s’endinsen en unes muntanyes que amaguen un món paral·lel. Un viatge que parteix de la innocència per descobrir el misteri de la lluita entre la vida i la mort. A través d’una narració híbrida entre la ficció, el documental i el misticisme, es desenvolupa un relat que combina l’estil naturalista amb elements sobrenaturals, ambientat en el si d’una petita comunitat de la Galícia més profunda.

DIANA TOUCEDO (Pontevedra, 1982). Muntadora, directora i docent cinematogràfica. Llicenciada en Edició de Cinema i Vídeo per la Universitat de Barcelona/ESCAC. Màster en Teoria del Cinema Contemporani per la Universitat Pompeu Fabra. Després de dirigir un bon grapat de curtmetratges i documentals com puguin ser “Ser de luz” (2009), “Imágenes secretas” (2013), “Tres tiempos, tres gestos” (2015), “Por que non cantades todas” (2015), “En todas as mans” (2015), “Gyumri, tierra de esperanza” (2015), dirigeix el seu primer llargmetratge, TRINTA LUMES, estrenat al Festival de Berlin 2018.
Com a muntadora, ha editat quasi una vintena d’obres entre llargmetratges, curtmetratges, sèries de Tv i altres peces audiovisuals. Entre ells destaquen treballs com “La noche que no acaba” (Isaki Lacuesta, 2010), “El quinto evangelio de Kaspar Hauser ” (Alberto Gracia, 2013), premi Fipresci en el Festival de Cinema de Rotterdam, “El enemigo común”, (Jaime Otero Romani, 2013), nominat als Social Impact Media Awards, “Júlia Ist” (Elena Martín, 2017), Biznaga de Plata en el Màlaga International Film Festival 2017, “Penèlope” (Eva Vila, 2017), “Young & Beautiful” (Marina Lameiro, 2018), “A estación violenta” (Anxos Fazáns, 2017) “Els desheretats” (Laura Ferrés, 2017), premi al millor curtmetratge en La Semaine de la Critique de Cannes 2017 i Goya al millor curt documental o la sèrie de Moviestar + “Hierro” (Germans Coira, 2019), protagonitzada per Candela Peña i Darío Grandinetti. També ha participat en els prestigiosos programes internacionals del European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) i en el Robert Flaherty Film Seminari que té lloc anualment als EEUA. Directora convidada al Foco Sinais 2017 en la Mostra de cine periférico de A Coruña (S8). Tot plegat combinant la realització de la seva obra amb la docència, impartint el Postgrau en Edició Audiovisual BSM/Universitat Pompeu Fabra i el Màster en Teoria i Pràctica de la Realització Documental Creatiu de la UAB/ESCAC, on també és cap del departament de Documental/No ficció. Actualment està preparant el seu segon llargmetratge, “Puerto deseado”.

MARIA MAGDALENA GELABERT I MIRÓ (Manacor, 1964). Llicenciada en Filologia Catalana, per la Universitat de les Illes Balears. Màster en Llengua i Literatura Catalanes: oralitat i escriptura (2010) i doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la UIB (2017) amb la tesi doctoral “La figura de la dona a l’Aplec de Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover”. El 2015 obtingué el Premi Santander-UIB als millors estudiants de doctorat de la UIB. Des de l’any 2004 al 2017, fou la directora gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover. Des del 2008, forma part del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB) des de la UIB, i és membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i membre del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca. L’any 2008 fou guardonada amb el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor i el 2017 va rebre el Premi Aina Moll que atorga l’Obra Cultural Balear. L’any 2018 fou premiada amb el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover publicat amb el títol “La dona a les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover” (2018) i també amb el Premi Mallorca d’Assaig amb l’obra “Antoni M. Alcover i les dones” (2019). L’any 2019 li concediren l’A d’Or de l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor.
És autora de Breu història de la llengua catalana (2002), el mateix any, juntament amb el seu germà Joan va ser guardonada amb la Beca Antoni M. Alcover d’Estudi de la Llengua gràcies a la qual sorgí la publicació Societat, llengua i comunicació a Manacor: el paper dels joves, (2003). També és autora de l’Estudi del Sermó de la Conquista de Mallorca d’Antoni M. Alcover (2008) i publicà l’edició crítica de la “Vetlada de Glosadors”, d’Antoni M. Alcover (2009) i de l’única novel·la d’Alcover, “N’Arnau” (2011). Com a poeta és autora dels poemaris “Dona sapiens” (2012), “Essència de mare” (2017) i “A la ciutat” (2018) i la seva obra ha estat inclosa a diverses antologies poètiques.

Organitza: 39 escalons, Dones De Llevant i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb el suport de Teatre de Manacor.

Són tendència