Connect with us

Opinió

Un segon funeral d’estat per al dictador Franco

Un segon funeral d’estat per al dictador Franco

El que hauria d’haver estat un acte de justícia realitzat fa molts anys, es va convertir en una exaltació més de la seva figura

Un cop més he hagut de sentir la vergonya de tenir un passaport on es diu que la meva nacionalitat és espanyola. Tal volta també som masoquista i m’agrada torturar-me, o és un vici adquirit, però el cas és que no puc estar sense seguir els programes informatius. Dijous passat em vaig empassar el nou funeral d’estat pel dictador Franco, organitzat per Pedro Sánchez com a maniobra electoral. De debò, em sembla que aquest home, en Sánchez, hauria de baratar d’assessors.

El que hauria d’haver estat un acte de justícia realitzat fa molts anys, com treure la mòmia del dictador de la tomba faraònica que va fer construir als presoners de la guerra civil que ell mateix va provocar, es va convertir en una exaltació més de la seva figura. La ultradreta ha tret de bell nou les seves pompes i gales, els partits que representen les ideologies afins al franquisme han tornat a fer una bona collita de vots, fins i tot el colpista Tejero ha anat a retre homenatge al seu «caudillo». Algú em pot dir si coneix algun país democràtic on passin coses com aquesta?

Algú em pot dir si coneix algun país democràtic on passin coses com aquesta?

I hem hagut de suportar la fatxenderia dels néts i besnéts del dictador, vestits de dol rigorós, igual que la ministra de justícia en funcions, portant sobre la mòmia sobre les espatlles, entre corones i banderes franquistes; un espectacle ignominiós. Ho repetesc: un acte de justícia, però inoportú fora mida. I ja que parlam de la família Franco, per a mi ja és bé hora que algú investigui l’origen de la seva fortuna, perquè no és propi d’una democràcia consolidada que els hereus d’un dictador colpista, responsable de milers de morts, siguin una de les famílies més riques de l’estat i mantinguin una fundació amb el nom d’aquell dictador.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència