Connect with us

Actualitat

Llucmajor implantarà el servei de recollida ‘porta a porta’ a partir de gener de 2020

Llucmajor implantarà el servei de recollida 'porta a porta' a partir de gener de 2020

Actualment, la localitat recicla un 6% i té una despesa anual de 3 milions d’euros en incineració

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat aquest dilluns el nou sistema de recollida de fems ‘porta a porta’ que s’implantarà a partir del 20 de gener de 2020, afectarà a 11.000 residents i que implicarà la retirada de contenidors a les zones rurals i al poble,així com la creació de tres àrees d’aportació de residus.
A partir de demà es realitzaran aproximadament 15 reunions amb a prop de 200 veïnats, a cada una, per explicar el funcionament del nou sistema; com s’ha de fer el procés de selecció de fems i els dies de recollida dels diferents residus (orgànic, paper i cartró, vidre i envasos, i residus sanitaris). Abans de començar, s’haurà arribat a prop de 11.000 persones, més del 30% de la població del terme municipal.

Llucmajor recicla actualment un 6% i les tasques d’incineració suposen una despesa anual de 3 milions d’€. Amb aquestes mesures s’espera assolir un 30% de reciclatge, en el total del municipi. Segons ha manifestat el batle, Éric Jareño, “la sostenibilitat és una prioritat per aquest Ajuntament, per tant, desenvoluparem els sistemes i mecanismes que estiguin al nostre abast per millorar els nivells de reciclatge i poder arribar al 50% desitjat per a tot el terme municipal”.

Recollides especials

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, RRHH, Contractació i Manteniment urbà, Pilar Bonet, ha explicat que al decurs de les reunions informatives es donarà un poal de reciclatge per la fracció orgànica als ciutadans del poble i un imant amb el calendari setmanal i els horaris de recollida per a cada fracció, “a més de resoldre els dubtes que puguin sorgir”.

Bonet ha anunciat que es farà una recollida especial de residus sanitaris; bolquers, compreses, etcètera, amb una periodicitat elevada “volem evitar molèsties als ciutadans i sabem que aquest tipus de fems són els que provoquen més mals de caps, ja que són difícils d’emmagatzemar per mor de males olors, per això intensificarem la seva recollida, i es farà diària”.

Incentivar i premiar el reciclatge

La regidora ha constatat que durant 2020 es realitzarà un estudi sobre els nivells d’acceptació i bon ús del servei per tal d’incentivar-lo i premiar als ciutadans que l’utilitzin de forma correcta, “és important saber que els residents de Fora Vila també tindran una revisió a la baixa de la seva taxa. “Els veïnats que facin un bon ús del sistema es beneficiaran d’una reducció de la taxa de fems al 2021, i “entenem que aquest habitats mereixen una revisió especial, per això durant l’any es faran els estudis adients per dur a terme aquestes accions”.

Finalment, Pilar Bonet ha assegurat que malgrat aquest sistema només es posarà en funcionament a Llucmajor Vila, s’estan estudiants altres alternatives més viables i adients per aplicar a les zones de s’Arenal, Cala Pi, s’Estanyol i Urbanitzacions, “amb l’objectiu d’augmentar la taxa de reciclatge per tot el terme municipal fins arribar al 50%, que seria el percentatge ideal”, ha conclòs la regidora.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència