Connect with us

Oci i Cultura

Els Premis Castellitx 2020 d’Algaida incorporen la creació audiovisual

Els Premis Castellitx 2020 d'Algaida incorporen la creació audiovisual

S’afegeix a les modalitats literari, d’investigació, fotografia, arts plàstiques i musicals

L’Ajuntament d’Algaida amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, de creació artística i investigació, torna a convocar els Premis Castellitx que, en aquesta edició de 2020, incorporen la creació audiovisual amb els premis de curtmetratges i de guió de curtmetratges.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, explica que “l’Ajuntament d’Algaida convoca aquests premis des de fa 40 anys i enguany volem donar suport a la creació audiovisual en llengua Catalana convocant aquestes dues noves modalitats de curtmetratge”. Afegeix que “volem donar suport a una creació com és l’audiovisual que s’està obrint camí, que poques vegades són reconeguts dins els àmbits de poble petits. També volem ajudar a la participació dels més joves, molt engrescats en aquests tipus de representacions artístiques. Incentivar la participació d’una franja d’edat molt avesada a utilitzar les tècniques de la informació i comunicació audiovisual”.

Així, l’àmbit audiovisual s’afegeix al literari, d’investigació, fotografia, arts plàstiques i musicals, els Premis Castellitx continuen creixent, i ja arriben a 10 premis per tal d’abraçar més disciplines artístiques i culturals, tot plegat amb la finalitat de promoure la cultura i la creació en llengua catalana.

MODALITATS QUE ES CONVOQUEN

XLIV Premi de Poesia: Col·lecció de poemes, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de cent quaranta versos.

XLIV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

XLII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Glosa o conjunt de gloses, originals i inèdites, de tema lliure d’una extensió mínima de vint versos.

XXV Premi d’Investigació: Un treball de recerca de temàtica relacionada amb el Municipi d’Algaida en qualsevol àmbit —ciències socials, ciències naturals, ciències polítiques, dret, estudis literaris, biografies, bibliografies, etc.—, amb una extensió mínima de vint-i-cinc folis i una màxima de cent cinquanta.

XIV Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Una fotografia de tema lliure, original i inèdita, en blanc i negre o color.

XI Premi de Pintura: Una obra original sense limitació de tema, matèria, format i tècnica.

VIII Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.

VI Premi Musical. 2020: Composicions per a Conjunt Coral. Poden optar al premi les composicions corals de nova creació, originals i inèdites.

I Premi de Curtmetratge: Una creació audiovisual de temàtica lliure, produït entre els anys 2017 i 2020 amb una durada màxima de 20 minuts.

I Premi de Guió: Una obra original i inèdita, de temàtica lliure i extensió màxima de 15 fulls.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència