Connect with us

Actualitat

Manacor preveu l’aprovació inicial del nou PGOU per al dijous de la setmana que ve

Manacor preveu l'aprovació inicial del nou PGOU per al dijous de la setmana que ve

En el transcurs d’un ple extraordinari fixat per a les 19 hores del capvespre

25 anys després, sembla que la cosa aquesta vegada va en serio. El govern municipal ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’un Ple extraordinari pel pròxim dijous, dia 31, a les 19 hores del capvespre, amb un únic punt a l’ordre del dia: Aprovació del pla general de Manacor.

Però dos dies abans, s’ha previst una convocatòria de premsa per informar públicament dels eixos centrals del Pla urbanístic que es preveu aprovar i que aquests dies ha estat presentat a diversos col·lectius socials i empresarials del municipi. A la convocatòria de premsa hi assistiran el batle, Miquel Oliver, i els socis de l’equip de govern Núria Hinojosa i Carles Grimalt. També hi seran present Catalina Rigo (directora del pla) i Joan Antoni Salom (tècnic d’urbanisme). Dimarts sortirem de dubtes i sabrem si el Pla definitiu és el que enllestiren l’anterior pacte de govern municipal (PP, el Pi i AIPCSyS) o del contrari ha sofert canvis significatius.

Cal recordar, que diversos col·lectius ciutadans de Manacor, amb el suport de diferents persones a títol individual, del GOB i de Terraferida, han manifestat en reiterades ocasions la seva oposició a l’aprovació del Pla General de Manacor, tal com va ser redactat en un primer moment per l’anterior govern municipal. Un dels motius essencials de l’oposició ciutadana al planejament urbanístic previst era la requalificació com a urbanitzable, “sense cap justificació ni necessitat”, de la zona verda de Torreflorida. Una operació urbanística que permetria construir fins a 275 nous habitatges, “mentre el poble està ple de solars sense edificar i habitatges buits i en greu procés de degradació”, exposaven aquestes entitats.

Una altra de les preocupacions dels col·lectius ciutadans és l’afectació que tindrà aquest Pla General al centre històric de Manacor, cada vegada més buit i degradat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *