Connect with us

Opinió

Discursos enverinats

Discursos enverinats

… quan algú comença a classificar la gent entre «bons i dolents» i a fer «llistes negres», està aplicant el manual del nazisme

Per les xarxes circula un vídeo, que alguns diuen que és un fake, on es veu a Albert Rivera, o un doble seu, amb senyals evidents d’haver «pres cosa» fent un discurs en contra dels catalans i a favor de «la unidad de España», amb la veu característica de qui està sota els efectes d’alguna droga o de l’alcohol. La veritat és que no m’importa gaire si es tracta d’un vídeo trucat, o si és el vertader Ribera. I no m’importa perquè el que diu l’individu en qüestió es correspon sense cap diferència amb els discursos que poden fer, tant el mateix Rivera, com n’Arrimadas, quan parlen pels mitjans o en públic.

Si escoltau les proclames enverinades dels partits de dretes, sembla que tots comparteixen els mateixos assessors. Tots parlen en clau electoral, i sabent que arreu de les terres de parla castellana, sense generalitzar, hi ha un odi ancestral contra aquells que parlen d’una manera diferent, atien aquest odi contra els catalans cercant els vots que això els pot reportar. Així no fan altra cosa que afegir llenya, i en molts de casos benzina, a la foguera catalana. I tenen la gran barra de demanar accions més contundents contra els independentistes en nom de «todos los catalanes», com si les desenes de milers de persones que surten al carrer cada dia a demanar la llibertat dels presos polítics no fossin catalans, o com si aquests partits de dretes tinguessin l’exclusiva de la representació de la «bona» gent, i aquells que no combreguin amb les seves idees no mereixen res més que garrotades. Alerta!, quan algú comença a classificar la gent entre «bons i dolents» i a fer «llistes negres», està aplicant el manual del nazisme.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència